Resident Evil Village PS4 ve Xbox One X'e Gelecek mi?

Resident Evil Village PS4 ve Xbox One X'e Gelecek mi?

Capcom'un belki de en başarılı oyunu olan Resident Evil, uzun süredir devam ettirdiği seriyi yine yeni bir oyunla devam ettirecek. Resmi olarak duyurusu yapılan yeni oyun Resident Evil Village serisinde odaklanılacak olan platform ise PS5 olarak açıklanmıştı.

Sony'nin yeni nesil oyun konsollarına odaklanacaklarını ve çok daha iyi bir grafik sunmak için çalışacaklarını açıklayan Capcom yetkilileri, kafalarda soru işaretlerine de neden oldu. Şöyle ki oyunun PS5 sürümünün geleceği, bunun yanında Xbox Series X ve Series S oyun konsollarına da geleceği söylendi.

Bunun üzerinde bir de PC sürümü elendi ama Resident Evil Village tanıtımı sırasında oyunun mevcut konsollara gelip gelmeyeceği konusunda bilgi verilmedi.

İlginizi Çekebilir: Left 4 Dead 2 Last Stand Güncellemesi Neyi Değiştirdi?

Resident Evil Village Mevcut Konsollara Gelebilir

Daha çok yeni nesil oyun konsollarına odaklanan yapım için gelen sorular üzerine yine yetkililer tarafından açıklama yapıldı. Firmanın yetkili isimleri ve geliştiricilerinin yaptıkları paylaşımlara göre Resident Evil Village için mevcut oyun konsollarına destek verilmeye çalışılacak.

Firma bunun için söz vermediğini söylüyor ama PS4 ve Xbox One X modelleri için de çalışacaklarını belirtiyor. Yani küçük bir ihtimal olsa da oyunun mevcut oyun konsolları için de gelmesi söz konusu olabilir.

[embed]

Mevcut oyun konsollarına destek verilmesi zaten çok önemli. Çünkü henüz yeni nesil oyun konsollar için oyun dönemi aktif olarak başlamadı. Yani kullanıcıların bu konsollara geçmesi ve şu an sınırlı sayıda olan oyunu kabullenmesi zaman alabilir. Resident Evil Village eski oyun konsolları için de destek verecek olursa o zaman satış rakamları doğrudan yükselecek çünkü devam serisi oyun gerçekten iddialı.