PlayStation 5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

PlayStation 5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Oyun konsollarının en iddialısı, en iddialı olmasının yanında en güçlüsü olan PlayStation 5 için Sony'nin açıklamaları geldi. Oyun konsolunun tanıtımı yapılmıştı ama bu serinin ne zaman ne fiyata geleceği konusunda bir açıklama gelmemişti. İşte bu konuda da gizli kalan noktalar giderildi ve 2 gün kadar öncesinde yapılan yeni bir etkinlik ile merak edilen detaylar açıklandı.

Peki açıklamalar sonrasında ne öğrenmiş olduk? Yeni konsollar için çıkış tarihi belli oldu mu? Konsollar ne zaman satışa çıkıyor diyebiliriz?

İlginizi Çekebilir: Xbox Series S Geri Uyumluluk Desteği Sınırlı Olacak

PlayStation 5 Fiyatı Nasıl?

Yeni oyun konsolu iddialı, iddialı olduğu kadar yüksek fiyatlar bekliyorduk ama öyle gelmedi. Yeni konsol için açıklanan fiyatlar beklenen yüksek fiyatların 2 kademe altında. Hele ki Xbox fiyatlarının açıklanmasının ardından bu fiyat konusunun daha da derinleşmesi bekleniyordu ve yüksek bir aralıkta olacağı düşünülüyordu.

PlayStation 5

Sony burada stratejisini iyi kurmayı başarmış çünkü markanın yeni konsollarına istediği fiyat 499 dolar olarak açıklandı. Bu standart versiyona istenen fiyat oldu. Siz eğer Blu-Ray disk okuyucusunun olmadığı dijital PS5 sürümünü almak isterseniz o zaman 399 dolar ödeme yapacaksınız ki bu rakam da bir hayli uygun bir aralık olduğunu gösteriyor.

PlayStation 5 konsollarının fiyatlarını özetlemek istersek;

  • Disk okuyuculu fiyat: 499 dolar
  • Dijital versiyon – disk okuyucusunun olmadığı fiyat: 399 dolar

Her iki konsol modelinin çıkış tarihi ABD, Japonya ve Avrupa için 12 Kasım olarak açıklandı. Tüm dünyada satışların başlayacağı tarih ise bir hafta geciktirildi. Ülkemizin de aralarında olduğu tüm dünya ülkeleri için konsol 19 Kasım'da satışa çıkmış olacak. Ülkemiz fiyatı da şu an bilinmiyor.