Xbox Series S Geri Uyumluluk Desteği Sınırlı Olacak

Xbox Series S Geri Uyumluluk Desteği Sınırlı Olacak

Microsoft konsollarını açıkladı. Xbox Series X başta olmak üzere X ve S serisi oyun konsollarının geleceği kesinleşti ve hatta fiyatları bile biliyoruz. Fiyatlara kadar ulaşma fırsatımız oldu ama bir de şöyle bir şey var ki işleyiş ve oyun desteği konusunda hala çok fazla sır var.

Özellikle oyun desteği. Sonuçta yeni bir konsoldan bahsediyoruz ve eski konsol kullanıcılarının da sahip olduğu oyunların desteklenip desteklenmeyeceğini merak ediyor. Bu konuda da doğrudan marka tarafından bir açıklama yok. Doğrudan marka tarafından bir açıklama yok ama markadan bir yetkilinin yaptığı bir sızıntı olduğu söyleniyor.

Adı açıklanmayan yetkilinin söylediklerine göre geri uyumluluk programı Xbox Series S konsolları için de geçerli olacak. Fakat bu program sınırlı olarak desteklenecek.

Xbox Series S

Her Xbox One X Oyunu Desteklenmeyecek

Geri uyumluluk kapsamında Xbox One X oyunları Xbox Series S konsollarında oynanabiliyor olacak ama bu her oyun için geçerli olmayacak. Eski Xbox One X oyunları geri uyumluluğa dahil edilmeyecek.

İlginizi Çekebilir: Serious Sam 4 Sistem Gereksinimleri Nasıl?

Böylece tüm eski oyunların yeni nesil oyun konsollarını desteklemeyeceği de anlaşılmış oldu. Fakat hangi oyunlar için destek verileceği hangi oyunlar için destek verilmeyeceği konusunda bir bilgi yok. Aslında Microsoft yeni nesil oyun konsolları için açıklamaları yaptı ama bu açıklamalar çok sınırlı kaldı.

Daha çok Xbox Series S konsollarının donanım detayları ve fiyat bilgileri üzerinde duruldu. Konsolların yazılımsal olarak neler getireceği ya da geri uyumluluk programının kapsamının neler olacağı üzerinde çok durulmadı. Bunu ancak konsollar satışa çıktığı zaman anlayacağız.