Batman: Arkham Knight Oynamanız İçin 10 Sebep

Batman: Arkham Knight Oynamanız İçin 10 Sebep

Rocksteady Games, 2009 yılında piyasaya sürdüğü Batman: Arkham Asylum, sonrasında yayınladığı Batman: Arkham City, iki yıl sonrasında yayınladığı ve piyasada şirketin adını duyurup yerini sağlamlaştırmasını sağladıkları Batman serisini tamamlayan son oyun olan Batman: Arkham Knight ile yarattıkları “Arkham” serisini sonlandırmışlardı.

Hazırladığımız listede sizlere, “Neden Arkham Knight Oynamalasınız?” sorusunun cevaplarını veriyoruz.

Batman: Arkham Knight, Oyun İncelemesine Buradan Ulaşabilirsiniz.

Batman: Arkham Knight, Season Pass İncelemesine Buradan Ulaşabilirsiniz.

10. Batman’ın Şimdiye Kadar ki En Zorlu Mücadelesi

Kara Şövalyemiz şimdiye kadar Solomon Grundy, the Penguin ve tabii ki de Joker gibi en azılı düşmalarıyla karşılaşıp bu mücadelelerden yara almadan çıkmıştı; fakat bu sefer karşısında hiç de beklenmedik, sadece adının Arkham Knight olduğu bildiğimiz güçlü bir düşmanla karşı karşıyayız. Bu noktada akıllarda iki soru yer alıyor. Bu gizemli kahraman kim ve Batman bu mücadeleden galip çıkabilecek mi?

9. Geniş Ölçekli Bir Gotham

Evet bu sefer şehrin bir noktasından diğer bir noktasına gitmek için Batjet’i kullanmanız gerekmiyor! Oyunda haritanın içinde gerçek zamanlı olarak özgürce dolaşabilir, bir önceki oyun olan Arkham Origins’ten bile büyük bir haritaya sahip olan Arkham Knight’te haritanın büyüklüğünden ve ulaşım için geçirdiğiniz süre yüzünden sıkılırsanız istediğiniz noktada mola verip çete üyelerini pataklayabilirsiniz!

8. Uçarken Kendinizi Destekleyin

Batman'ın süzülme teknikleri arasında, gökyüzünde yeteri kadar uzun kalmasını sağlamak için geçici olarak aşağıya doğru süzülmesini ve daha sonra yükselerek daha uzun süre uçmasını sağlayan farklı bir harekete sahip. Arkham Knight’te ise bu her zamankinden daha etkili. Birbirinden yüksek gökdelenlerden atladığınızda, bu hareketi birkaç kez tekrarlamanızı tavsiye ediyoruz. Sonucun sizi ne kadar ileriye taşıdığına inanamayacaksınız!

7. Çeşitli Silahlar ve Çevresel Araçlarla Kavganın Tadını Çıkarın!

Uzun süredir konu, haydutları alt etmek olunca, Batman yumruklarını ve çeşitli aletlerini kullanıyordu. Bu sefer Rocksteady, oyuna yeni bir özellik ekledi. Artık Kara Şövalyemiz, kötü adamların sahip oldukları "baseball" sopası gibi silahları geçici olarak ellerinden alıp onlara karşı kullanabiliyor. Eğer Batman çöp kutusu gibi bir objeye yakınsa düşmanlarını bu gibi nesneleri kullanarak da alt edebiliyor.

6. Düşmanlarınıza Korku Salın!

Bazı zamanlar düşmanlarınızı alt etmek zor olabilir. Özellikle de eli tetikte bekleyen silahlı haydutlar söz konusuysa! Yine de bu yeni alt etme özelliği sayesinde düşmanlarınıza karşı işiniz daha da kolay. "Korku" özelliği sayesinde Batman’ın düşmanlarını tek bir hareketle, sizin de tek bir tuşla, onlar daha silahlarına dokunamadan alt etmeniz çok kolay! Tek yapmanız gereken, “Fear Takedown” ibaresini gördüğünüzde biraz çabuk davranarak onları alt etmek.

5. Oracle ve Gordon Sahneyi Paylaşıyorlar

Batman: Arkham Knight’in iyi bir hikayeye ve ilerleyişe sahip olduğu yadsınamaz bir gerçek. Özellikle de Arkham Knight, hikayeye dahil olduktan sonra daha da iyi bir hale geliyor; fakat bu sefer Rocksteady, oyuna daha duygusal bir hava katmak istemiş olacak ki, daha çok Oracle’ye konsantre olmuş durumdayız. Batman’ın tekerlekli sandalyeye mahkum müttefiki, Batman’a yardım ederken bu sefer daha büyük bir role sahip. Hikayeye daha fazla dahil olan bir diğer karakterimiz ise kızının güvenli bir şekilde şehirden ayrıldığını düşünen Teğmen Jim Gordon.

4. Batman’ın Harika Oyuncakları

Söz konusu suçla savaş olduğunda, Batman birbirinden güçlü silahlara sahip ve bu sefer Rocksteady, Arkham Knight’te bu silahların kullanım alanlarını genişletmeye karar vermiş. Eklenen yeniliklerden ikisi ise uzak mesafeler ve objeler için kullanabileceğiniz “Batarang”larınız ve kancanız. Arkham Serisi’nin hayranlarının bu kullanışlı araçlarla çok eğleneceğinden son derece eminiz.

3. Yeni Batmobile’ye Merhaba Deyin

Bundan önce de Batman’ın Gotham’da sorun yaşamadan, istediği gibi dolaşabildiğine tanık olmuştuk; fakat bu sefer işleri daha da güzel bir hale getiren bir şey var. Yeni Batmobile! Son filmlerden aşina olduğumuz modele benzer bir yapıya sahip olan Batmobile ile Gotham’da sağdan sola uçmak artık daha zevkli. İstediğiniz gibi duvarların içinden geçebilir, Gotham sokaklarının sınırlarını zorlayabilirsiniz.

2. Üç, İki, Bir, Batmobile Hazır!

Eğer Batmobile’yi biraz daha kurcalayacak olursanız mükemmel özelliklere sahip olduğunu göreceksiniz. Batman istediği zaman onu çağırabilir, (havada süzülürken bile) Batmobile de onu istediği yerden almaya gelebilir. İyi bir artı olarak Batmobile, güçlü silahlarla donatılmış vaziyette ve ağzına kadar silahla donatılmış bir askeri kamyon bile hiç problem değil! Eğer birkaç haydutu da yoldan çıkarmanız gerekiyorsa Batmobile’nin rüya gibi kaydığını unutmayın. Drift özellğinin iyi olması bu konuda çok işinize yarayabilir.

1. Riddler’in Mücadeleleri – Kupa Avından Daha Fazlası

Sonunda Batman: Arkham Knight’te Riddler geri dönüyor; fakat bu sefer mücadeleler kupa avından ibaret değil. Kara Şövalyeyi sınama için birbirinden zorlu mücadeleler hazırlayan Riddler, bu sefer işini daha ciddiye alıyor. Birbirinden kullanışlı araçlarının yanısıra Batman, keskin zekasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacakmış gibi görünüyor.