Xbox Series X sunumu 1 saat sürecek

Xbox Series X sunumu 1 saat sürecek

Xbox Series X sunumu için Microsoft’un sessizliği hala sürüyor. Geçtiğimiz günlerde iki konsolun üretimini durdurduğunun açıklanmasıyla birlikte Xbox Series X için heyecan daha da arttı. Fakat firma, konsolun daha önce özelliklerini ve bazı oyunlarını açıklamış olsa da asıl beklenen detaylar gelmiş değil. Özellikle son sunum, çoğu takipçide hayal kırıklığı oluşturdu. Bunun akabinde Microsoft, temmuz ayını işaret etmiş ve asıl büyük oyunların bu sunumda gösterileceğin belirtmişti. Zaman geldi ve bazı açıklamalar yapıldı.

Sunum Detayları Hakkında Açıklama

Şirketin pazarlama departmanı başkanı Aaron Greenberg, gerçekleştirilecek olan Xbox Series X sunumunun yaklaşık 1 saat süreceğini açıkladı. Bu sunumda donanıma, haberlere ve benzeri konulara yer verilmeyeceğini, yalnızca oyunlara odaklanılacağını ifade etti.

Aaron Greenberg’in açıklaması şöyle:

“Önümüzdeki hafta salı günü yapacağımız Xbox Series X Tanıtımı için herkesin çok heyecanlı olduğunu biliyorum. Bazı detayları gördüm. Bu sebeple bu sunumun odak noktasının oyunlar olacağını net biçimde ifade edebilirim. İş detaylarına, donanım haberlerine ve diğer konulara yer vermeyeceğiz. Yalnızca oyunlar olacak. Yaklaşık 1 saat sürecek bu sunumda tamamıyla oyunlara odaklanacağız. Umarım hepiniz keyifli vakit geçirirsiniz.”

Xbox Series X Sunumu İzleme

Greenberg, yaptığı açıklama haricinde Xbox Series X serisi için bazı detaylar da paylaştı. Buna göre yapılacak olan sunum, Xbox’ın Twitter, Youtube, Twitch ve Facebook sayfalarından canlı izlenebilecek. Youtube versiyonu canlı yayında 1080p 60 FPS olacak. Daha sonrasında ise 4K ve 60 FPS olarak izlenebilecek.

Yapılacak olan sunum için Japonca, İspanyolca, Korece, Katalan İspanyolcası, Fransızca, Brezilya Portekizcesi, Almanca, Lehçe, İtalyanca, Rusça, Çince ve Arapça dil desteği olacak. Dolayısıyla Xbox Series X sunumunun Türkçe desteği olmayacak.