Sony PS5 İçin PS1, PS2, PS3 Oyunlarını Oynatacak Patent Aldı!

Sony PS5 İçin PS1, PS2, PS3 Oyunlarını Oynatacak Patent Aldı!

Sony bandından yapılan çalışmalara göre PS5 oyuncularına diğer PS sürümlerini de oynatabilmek isteyen Sony, bu konuda ps1, ps2, ps3 oyunlarını da çalıştırabilecek yeni bir patent üzerinde duruyor. Online bir sistemle bulut teknolojisi üzerinden bazı oyunların oynanabilmesini mümkün kılacak olan bu patent oldukça çok konuşalacak gibi görünüyor. Herkes için önemli bir gelişme yaratacak olan bu durum, özellikle yeni nesil oyun severleri çok mutlu edecek türden olacak. Zamana dair gelişmeler sürmeye devam ediyor.

Renka_schedule adlı Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz günlerde yeni bir Sony patentini ortaya çıkardı. Patent, Sony’nin PS1, PS2 ve PS3 yazılımlarını taklit ederek bu oyun konsollarına ait oyunları çalıştırdığı ve bulut üzerinden (muhtemelen PS Now) oyunculara sunduğu bir teknolojiyi gösteriyor. Ancak hepsi bu kadar da değil. 

Patentte yer alan bilgilere göre Sony, söz konusu oyunlar için bir bulut oyun kütüphanesi oluşturacak. Bu kütüphanede saklanan oyunlar, tüm oyun konsollarını taklit eden bir emülatörde çalıştırılabilecek. Kütüphanede oyun ikonlarının üzerine gelindiğinde oyun ile ilgili video oynatılabilecek.