Sony PlayStation, Daha Fazla Oyunu PC'ye Getirebilir!

Sony PlayStation, Daha Fazla Oyunu PC'ye Getirebilir!

Japon teknoloji devi Sony şirketi, son 20 yıllık mali durum raporlarını paylaşırken, raporun en dikkat çeken kısmını ise PlayStation sahibi olmadığı halde PlayStation oyunlarını yakından takip edenlere dair bölüm oluşturdu.

Sony PlayStation 5’in çıkışına dair hazırlıkları sürdürürken, şirket 2020 yılı ile ilgili son raporunu paylaştı. Paylaşılan rapora göre Sony şirketi, çeyrek dönem boyunca neler yaptı ve bundan sonraki dönemler için neler yapacak konularının üzerinde durdu. Raporda en çok dikkat çeken kısım ise PlayStation oyunları ile ilgili bilgi verilen kısım oldu. Sony şirketi bu alanda PC kullanıcılarını mutlu edecek bir haberin bilgisini vermiş oldu.

Daha Fazla Playstation Oyunu PC’ye Gelebilir

Horizon Zero Dawn ve Death Stranding gibi PlayStation oyunlarını PC oyuncularına sunmuş olan Sony şirketi, yayınladığı raporlara göre bu oyunlar ile sınırlı kalmayacak. Rapordaki açıklamalara bakılırsa bu konuya arıca değinilmiş ve üzerinde durulmuş. Rapordaki ''birinci parti oyun kataloğumuzu PC platformuna da getirme konusunu inceleyeceğiz'' ifadesinden anlaşılacağı üzere Sony, daha fazla PlayStation oyununu PC’ye getirme hedefini açıkça belirtmiş oldu. Bu da demek oluyor ki, birçok PlayStation oyununu yakın zamanda bilgisayarlarda da görebileceğiz. Peki Sony neden böyle bir adım atmak istiyor? ‘Oysa bu oyunlar bilgisayarda olmasa oyuncular belki de PS 4 satın alacaklardı’ dediğinizi duyar gibiyiz. Sony’nin bu kararının sebebi raporda gizli.

Sony’nin raporlarına bakılırsa aktif kullanıcı sayısında büyüme olması durumunda şirketin kar oranını artıracağı ve nakit akışının da artmasına sebep olacağı belirtiliyor. Sony’nin bu konuda hangi Playstation oyunlarını bilgisayarlar için dönüştüreceği ise henüz bilinmeyenler arasında. Fakat geliştirici şirket Naugthy Dog'un The Last of Us Part 2 için işçi alımı yapmıştı. Konuyu buradan değerlendirirsek, DX12, Vulkan ve Nvidia GPU deneyimi olan bir programcı alan şirketin The Last of Us Part 2 için hazırlandığı aşikar Yani PC’ye gelecek ilk oyunun The Last of Us Part 2 olması kuvvetle muhtemel.