PlayStation Plus Fiyatlarına Zam Geliyor

PlayStation Plus Fiyatlarına Zam Geliyor

Sony, daha önce karar verdiği zamları ertelediği PlayStation Plus zammı için nihai kararını verdi. Japon teknoloji devi, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro oyun konsollarında bulunan PlayStation Plus aboneliğinin Türkiye fiyatlarına zam yapılacağını açıkladı. Peki bu zamlardan sonra yeni PlaStation Plus fiyatları nasıl olacak?

PlayStation Plus Aboneliği Nedir? Neye Yarar?

PlayStation Plus hizmeti, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro isimli oyun konsollarının oyunlarının internet üzerinden online olarak oynanmasını sağlayan bir hizmet. Bununla birlikte Sony, uzun süredir sürdürdüğü bir gelenek olarak her ay abonelerine ücretsiz oyunlar sunmakta. Tabi verilen tüm bu hizmetlerin de bir bedeli var. PS Plus fiyatları Türkiye için uygun gibi kabul edilse de Sony geçtiğimiz günlerde abonelik ücretlerine zam geleceğini açıklamıştı. Abonelerden gelen tepkiler ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ertelenen zamların erteleme süresi doldu. Sony’ye göre fiyatların artma zamanı geldi.

Playstation Plus Fiyatlarına Ne Kadar Zam Geliyor?

Sony’den PlayStation Plus abonelerine bir mail geldi. Gelen bu e-postalara göre PlayStation Plus abonelik ücretleri artacak. Gelen zamla birlikte şu an 24 TL olan 1 aylık PS Plus aboneliğinin bedeli yaklaşık olarak iki katına çıkacak. İşte yeni PlayStation Plus fiyatları:

1 Aylık abonelik - 40 TL (Eski fiyatı 24 TL)
3 aylık abonelik - 100 TL (Eski fiyatı: 75 TL)
12 Aylık abonelik - 240 TL (Eski fiyatı: 180 TL)

Playstation Plus Fiyatları Hangi Tarihten İtibaren Geçerli Olacak?

Yeni PS Plus abonelik fiyatlarının 29 Ekim’den itibaren geçerli olacağı bildirildi. Eğer mevcut durumda bir PS Plus aboneliğiniz varsa, aboneliğinizin sonuna kadar zamsız fiyatlar geçerli olacak. Aboneliğinizin bitişi ile birlikte ise süre uzatmanız durumunda zamlı fiyatlar geçerli olacak. Sony’nin gönderdiği mailde zamların gerekçesi olarak piyasa koşulları oldu. Önümüzdeki günlerde zamlı PS Plus abonelik fiyatları için aboneler nasıl bir tepki göstereceği şimdiden merak konusu.