Daha yüksek performansa sahip Playstation 4'ler çıkabilir

Daha yüksek performansa sahip Playstation 4'ler çıkabilir

Yeni nesil AAA oyunlarının karşısında her geçen gün çaresiz karar Playstation 4, bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için daha güçlü sürümleri ile çıkış yapabilir.

Her geçen gün gelişen grafikler ve yüksek kaplamalar ile oyunların daha yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyması, sabit donanımlar ile çıkan konsolları oldukça zorlar hale geldi. Ne tekim yakın zamanda çıkacak olan bir çok oyun bu sebepten dolayı konsollarda ya 720p yada 30FPS limiti ile çıkar oldu. Yeni çıkan yüksek grafiklere sahip oyunların hem 1080p hemde 60FPS olması pek mümkün görünmüyor.

Sony Computer Entertainment Başkanı Masayasu Ito yaptığı açıklama ile birlikte daha öncede gündeme gelen güçlü Playstation 4'lerden bahsetti. Japon oyun sitesi 4Gamer'a yaptığı konuşmada firmanın daha yüksek performans sağlayan Playstation 4 modellerine sıcak baktığını belirtti. İlerleyen zamanlarda Standart Playstation 4'ün yanı sıra Yüksek performans sağlayan Playstation 4'ler de satışa çıkabilir.

Ito, Playstation Vita için Sony tarafından yeni bir oyun geliştirilmediğini söyledi ancak üçüncü parti yapımcılara destek sunduklarını belirtti.