Şekerbank'tan 25 Yıl Vadeli Kredi

Şekerbank'tan 25 Yıl Vadeli Kredi

Türkiye'nin en eski bankalarından bir tanesi olarak bilinmekte olan Şekerbank oldukça büyük bir kampanya ile birlikte vatandaşların yüzünü güldürmeyi başardı.

Yapılan Açıklama ile birlikte 25 yıl vadeli olarak bir kredinin verileceği ve bu kredi ile ilgili şartlarında genel şartlar ile aynı olacağı bilgisini verilmesi ile birlikte kredi aramakta olan ve uzun vadeli ve yüksek miktarda kredi isteyen vatandaşlar bu noktada oldukça büyük bir müjde ile karşılaştı. Yapılan açıklamanın arkasından herkes bir anda Şekerbank internet sitesine mobil bankacılığa Şekerbank müşteri hizmetlerine bir anda ulaşmak üzere akın etti. Yapılan açıklama ve değerlendirme neticesinde 25 yıl gibi uzun süreli bir kredinin ne şekilde olduğu kimlere verileceği hangi şartların arandığı ve buna benzer tüm detayları açık bir şekilde yer verildi.

24.jpg

25 yıl vadeli kredi

Şekerbank vermiş olduğu müjdeyi detaylandırdığında bu kredinin sadece konut almak isteyenlere özel olarak verilecek ve kredi olduğu ortaya çıktı. 25 yıl vadeli bir şekilde konut almak isteyen vatandaşlar şu ana kadar Şekerbank dışında herhangi bir bankadan kredi almaları ayrıca mümkün değil. Böylece kira öder gibi kredi almak isteyen vatandaşlar genel olarak 10 yıl vadeli bir şekilde verilmekte olan konut kredilerine nazaran Şekerbank tarafından verilmekte olan 25 yıl vadeli bir buçuk milyon TL'ye kadar üst limitli krediden istedikleri gibi faydalanabilecekler.

Bilindiği üzere piyasa koşullarında şu ana kadar 10 yıl vadeli bir şekilde konut kredisi verilmesinin yanı sıra en fazla 500.000 TL gibi bir üst limitli kredi verilmektedir. Verilen bu kredinin şartlarıyla Şekerbank tarafından verilmiş olan 25 yıl vadeli bir buçuk milyon TL üst limitine kadar kredinin şartları arasında herhangi bir fark bulunmaması vatandaşların oldukça büyük memnuniyetine yol açtı. Böylece şu anki koşullar altında asgari ücretli olarak çalışmakta olanlar emekli maaşı ile geçinmek zorunda olanlar memur olarak çalışmakta olanlar ve benzeri esnaf ve tüm çalışma alanlarında bulunan vatandaşların bu kredi ile birlikte herhangi bir sorun ve sıkıntı olmadan rahat bir şekilde ev sahibi olabilecekler ortaya çıktı.

sekerbank-kobi-bankaciligi-musteri-temsilcisi-alimlari-yapiyor-696x464.jpg

Hangi koşullarda Kredi alınabilecek

Türkiye'de hizmet vermekte olan bankaların kredilerle ilgili genel olarak şartları birbirine benzemektedir. Bu anlamda Şekerbank da diğer bankalardan farklı bir tarafı bulunmadan aynı şart ve koşullar altında vatandaşlara krediyi sunacaktır. Banka öncelikle vatandaşlardan çalışma şartı aramaktadır. Çalışmadan kasıt ülkemizde asgari ücretli olarak çalışmakta olanlar, emekli maaşı almakta olanlar, memur maaş almakta olanlar, esnaf olarak çalışmakta olanlar yer almaktadır.

Bunun dışında ülkemizde bu koşullar altında çalışmanın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve aynı zamanda 18 yaşından büyük olmak şartı da bu krediyi almak için öngörülen şartlardan diğerleridir. Aynı zamanda vatandaşların Kredi puanının bu krediyi alabilecek düzeyde olması yani kara liste içerisinde bulunmaması şartı da en son olarak aranmak da olan şartlardan bir tanesidir. Belirtilen şart ve koşulların yerinde olması durumunda banka durumu değerlendirmeye almakta ve vatandaşların müracaatının olumlu veya olumsuz olduğunu taraflarına bildirmektedir.

sekerbank-depo.jpg

Bu imkan sadece Şekerbank'ta

25 yıl vadeli bir şekilde konut sahibi olmak isteyen vatandaşların Şekerbank dışında herhangi bir alternatifleri bulunmuyor. Bu Kredi imkanı sadece Şekerbank müşterilerine sunmuş olduğu bir ayrıcalık olarak biliniyor. Daha önceki senelerde en fazla 20 seneye kadar kredi veren bankaların olduğu da malum. Şu anki koşullar altında Şekerbank dışındaki tüm bankalar 120 ay vadeli bir şekilde yani 10 sene vadeli bir şekilde konut kredisi imkanı sunabiliyorlar. Kredi faiz oranları oldukça makul olan Şekerbank vade sayısında da bir rekor kırarak tüm vatandaşların kirada oturması yerine ev sahibi olmadığı istediğini açık bir şekilde dile getiriyor