Steam'de büyük bir güvenlik açığı söz konusu!

Steam'de büyük bir güvenlik açığı söz konusu!

İndirimlerin başlaması ile birlikte yoğunluğun arttığı Steam'e saldırılar devam ederken önemli bir güvenlik açığının da başladığı belirtildi.

Bir sisteme zarar vermenin en çok tercih edilen yollarından bir tanesi aşırı yoğunluk yaratmak. Son zamanlarda bu yöntem ile zarar verilen ve verilmeye devam eden sistem ise Steam. Yılbaşının gelmesi ile indirimlerin başlaması, Steam'de normalden fazla kullanıcının giriş yapmasını sağlıyor. Normalin üzerine çıkan yük kötü niyetli hackerlar tarafından bir avantaj olarak görülüyor ve saldırılar genellikle bu dönemlerde yapılıyor. Son zamanlarda bir çok oyun servisi bu tür yöntemler ile çöktü yada çeşitli performans sorunları yaşadı. Steam'e yapılan saldırılardan mıdır şimdilik bilinmez ancak şu an sistemce ciddi bir güvenlik açığı oluşmuş durumda.

Durumu fark eden bir takım Steam kullanıcı tarafından dillendirilen güvenlik açığı Steam client üzerinden "Hesap Detayları" kısmına girildiğinde karşımıza çıkıyor. (daha doğrusu karşılarına çıkmış) Hesap detayları kısmında kendi hesabınız ile ilgili detayları görmeniz gerekirken tamamen farklı bir kişinin hesap detayları ile karşılaşıyorsunuz. (yani siz başkasının hesap detaylarını görüyorsunuz, bir başkası ise sizin hesap detaylarını görüyor) Güvenlik açığı yüzünde ortaya çıkan bu durum yüzünden içerisinde mail adresiniz ve şifrelenmiş bir şekilde kredi kartı bilgilerinizin de bulunduğu kişisel bilgileriniz görünebiliyor. Ayrıca Steam cüzdan bakiyeniz ve geçmişte yaptığınız alışverişlerinizde görünüyor, Bu konuda doğrulanmamış çeşitli iddialar var.

steam bağlantı hatası

İnternette bir çok oyuncu tarafından dillendirilen konu ile ilgili olarak bazı kullanıcılar ise Steam Cüzdan bakiyelerinin çalındığını dile getiriyor. Şimdilik ortada sadece söylentiler olsa da durumun doğruluğunu kontrol etmek için Steam'e girdiğimizde üstteki görsel ile karşılaştık. Valve'den henüz durum ile ilgili bir açıklama yapılmadı ancak durum ciddi görünüyor.

Gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz. Soru ve durum ile ilgili düşüncelerinizi yorum yazarak bize iletebilirsiniz. (hepsini okuyor gerekenleri cevaplıyoruz)