Steam #1: PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS

Steam #1: PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS

Steam, en çok satanlar listesinin yeni 1 numarası PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS oldu.

Erken erişimde bulunan oyunun yapımcıları 3 günde, 67 bin kullanıcıya ulaşarak 11 milyon dolar gelir elde ettiklerini açıkladı. Bununla birlikte, oyun piyasaya çıkalı henüz 4 gün dolmadan 3600 Twitch yayını ile anlık 150 bin izleyici sayısına ulaşıldı!

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Nedir?

Oyuna, 8x8 kilometrelik bir adada hiçbir şeyiniz olmadan başlıyorsunuz. Bu andan itibaren silah, araç ve erzak bulmak için savaşıp adada hayatta kalan son kişi olmaya uğraşıyorsunuz. Yüksek gerilimli oyun, "PLAYERUNKNOWN" kod isimli Brendan Green ve Bluehole tarafından ortaklaşa geliştirildi/geliştirilmekte. Bilmeyenler için söyleyelim, Brendan Green, Battle Royale modunun öncülerinden biridir; ARMA serilerinin ve H1Z1: King of the Kill'in yaratıcılarındandır.

Neden Erken Erişim Sağlanmış?

Erken erişim modu, bildiğiniz üzere oyundaki hataları oyuncular ile birlikte keşfetmek ve oyun oynanırken, oyunu geliştirmeye devam edebilmek adına yapılan bir tercih. Bu tarz, yüksek sayıda kişinin eş zamanlı oynadığı oyunların geliştirilmesi adına vazgeçilmez bir unsur. Maksimum 6 aya kadar erken erişimde kalması beklenen oyun Steam'da şu an 69 TL. Erken erişimden sonra fiyatta herhangi bir değişiklik yapılmayacağı da şimdiden duyuruldu.

Erken Erişimdeyken Oynamalı Mıyım?

Oyun alpha ve kapalı betadan sonra daha da sağlam bir duruma geldi diyebiliriz. Elbette pürüzsüz bir oynanış bekliyorsanız, erken erişim modunu sizlere tavsiye edemeyiz. Ancak, oynarken oyunun gelişimine tanık olmak ve katkı sağlamak sizi memnun edecekse bu fırsatı kaçırmamanızı öneririz. Oyunun geliştiricileri, erken erişim modu süresince her bir unsurun ince ayarlarını yapmaya devam edeceklerinin güvencesini verdiler. Şu ana kadar, oynayanlar oldukça iyi geri bildirimler vermiş durumda. Oyunu deneyenlerin hislerine tercüman olmak gerekirse H1Z1'in üstünde kara bulutlar dolaşmaya başladı.

Oyunun erken erişim fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.