Microsoft’un iddialı oyunları Steam yolcusu

Microsoft’un iddialı oyunları Steam yolcusu

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen E3 2016'da koşuşan Xbox'ın başkanı Phill Spencer, yapılan röportajda ise Steam'i gündeme getirdi. Xbox ile Steam biraz alakasız dursa da, durum hiçte öyle değil. Bildiğiniz gibi Windows 10'un çıkışı ile birlikte Microsoft, Xbox için çıkardığı oyunları, Windows 10 içinde çıkarmaya daha fazla özen gösterir olmuştu. Haliyle bu oyunlar Windows 10'da bulunan Windows Store'a geliyordu. Xbox ve Windows 10'a özel gelen oyunlar ise Windows Store'da, Steam'e karşı pek başarılı olamıyordu. Bu bağlamda Microsoft, Steam ile iş birliği yapmak  niyetinde.

Phill Spencer

Konsol tarafından Playstation gibi güçlü bir rakip ile yarışan Microsoft, PC tarafında ise Steam gibi güçlü bir rakip ile yarışmak durumunda kalıyor. Bu yüzden Microsoft'un AAA oyunları Steam'e de gelebilir. PC tarafından sarsılmaz bir rakip gibi görünen Steam'e gelecek Microsoft oyunlarından, Microsoftun ne gibi bir çıkar elde edeceği ise henüz belli değil. Bizce Ubisoft ile Steam arasındaki anlaşmaya benzer bir anlaşma olabilir. Yani oyunu Steam'den al, Uplay'de aktif et, Uplay'de oyna. Microsoft'ta ise oyunları Steam'de alıp, Windows Store'da aktif edip, Windows 10'da oynayabiliriz.

E3 2016'da Giant Bomb'a verdiği röportaj'da Phill Spencer, Microsoft oyunlarının Steam'e gelmesi konusunda Valve'nin kurucusu Gabe Newell ile konuştuğunu belirtti. Steam ile olan rekabetin yanı sıra birlikte çalışabileceklerini noktalarında olduğunu belirten Spencer gelecek ile ilgili açık kapı bıraktı. Söz konusu PC oyunculuğu olduğunda ise Microsoftun Steam'i göz aldı etmesi tabi ki de imkansız. Microsoft oyunları Steam'e gelir ise, ilk gelecek oyun Quantum Break olabilir.