Kuveyt Türk Bankası İlk Defa Kredi Verecek Fakat Faiz Almayacak

Kuveyt Türk Bankası İlk Defa Kredi Verecek Fakat Faiz Almayacak

Bilindiği üzere katılım bankaları hiçbir şekilde kredi vermezler. Yapmış oldukları çalışma ihtiyaçlarınız doğrultusunda satın aldığımız eşyaları veya taşınmazlara ödeme sağlayarak sizden taksiti bu şekilde bu ödemeyi tahsil etmektedirler.

Bilindiği üzere katılım bankaları hiçbir şekilde kredi vermezler. Yapmış oldukları çalışma ihtiyaçlarınız doğrultusunda satın aldığımız eşyaları veya taşınmazlara ödeme sağlayarak sizden taksiti bu şekilde bu ödemeyi tahsil etmektedirler. Çalışma sistemleri bu şekilde olan bu bankalar yeni bir çalışma prensibi içerisine girmeye hazırlanıyor.

kuveyt-turk-gelecegin-yon-262.jpg

Genel olarak konut almak isteyen, ev almak isteyen, arsa almak isteyen veya ev eşyası almak isteyen vatandaşlar katılım bankalarına başvurarak bu alacakları eşyalarla ilgili ödemeyi bankanın tarafından yapılmasını sağlamakta ve bu eşyaları tekrardan bankadan satın almaktadır. Burada da faizli bir şekilde çalışma yapmak istemiyor vatandaşların genel olarak tercih etmiş olduğu sistem katılım bankacılığıdır. Fakat katılım bankaları hiçbir şekilde müşterilerine nakit para vermemektedir. Bunun sebebi dinen bu durumun uygun olmamasıdır. Fakat Kuveyt Türk Bankası yeni bir sistem geliştirerek 100.000 TL'ye kadar bir parayı vatandaşlarına herhangi bir faiz olmadan sağlamayı planlıyor.

Faizsiz kredi

Kuveyt Türk faiz bir şekilde para vermeye karşı olan ve bu şekilde para almak istemeyen vatandaşların buluşmuş olduğu ilk Bank olarak bilinmektedir. banka Bu sebeple nakit ödeme yapmamaktadır. bu nakit ödeme yap olmasının en büyük sebebi Faizin dinen haram olması gerekçesiyledir. fakat Kuveyttürk bu durumu faizsiz bir şekilde nakit sağlama imkanı ile vatandaşlarına sunmak istiyor. Yani herhangi bir şekilde faiz alınmaması durumunda bankanın kredi verebilme ihtimali Böylelikle dinen uygun oluyor. bu sebeple yüz bin TL'ye kadar bir miktarı Kuveyt Türk Bankası 36 ay vadeli bir şekilde herhangi bir faiz olmadan ve herhangi bir ek ücret olmadan vatandaşlarına sunmak istiyor.

faizler-dusuyor-milyonlar-bekliyordu-kabul-edild-5071672.jpg

Uzun zamandan beri yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılara herhangi bir şekilde katkısı olmamasından dolayı katılım bankalarına oldukça büyük eleştiriler yapılıyor. Bu eleştirilere kulak asmamak olmakla suçlanan bankalar sonunda oldukça cazip bir imkanı vatandaşlarına sunacak. 100.000 TL'ye kadar ciddi bir miktarı vatandaşlara 36 ay vadeli bir şekilde herhangi bir faiz almadan ve Ek ücret talep etmeden alınacak.

Başvuru nasıl yapılacak

Öncelikle Kuveyt Türk'ün resmi internet sitesi üzerinden yapılacak duyurular çerçevesinde krediye başvuru yapılması gerekmektedir. Krediye başvuru yapılması ile birlikte 5000 kişi gibi sınırlı bir vatandaş sayısına bu Kredi tahsis edilecek. Başvuru yapılması gereken miktarın belirtilmesi ile birlikte bankanın uygun gördüğü miktar vatandaşa teklif edilecek. Böylece müşterilerine uygun görmesi ve onaylaması durumunda bu miktar tahsil edilecek. Yani her vatandaş 100.000 TL'ye bu kadar başvuru yapabilecek fakat 100.000tl onaylanması gibi bir durum resmi olarak şu an için söz konusu değil.

Internet sitesi üzerinden direkt olarak Kuveyt Türk’e erişim sağlayarak Kredi ile ilgili net bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. aynı zamanda internet sitesi üzerinden belirtilen krediye başvuru yapabilirsiniz. internet sitesi üzerinden krediye başvuru yapmak istemeyenler direkt olarak Kuveyttürk şubelerine giderek konu ile ilgili bilgi alıp krediye başvuru sağlayabilirler. Aynı zamanda mobil bankacılık üzerinden veya telefon bankacılığı üzerinden de müşteri hizmetlerine bağlanarak konu ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmanız mümkündür.

kuveyt-turk-kendi-rekorunu-kirdi.jpg

Bu esnada krediye başvuru yapmanız mümkün olacaktır. Krediye başvuru esnasında dikkat etmeniz gereken nokta ilgili forumların tam olarak doğru bir şekilde doldurulmasıdır. Çünkü başvuru şartları bu şekilde değerlendirilmektedir. ya tarafınıza bu şekilde dönüş sağlanmaktadır. Yanlış veya hatalı bir bilginin verilmesi durumunda kredinin sonuçlanması mümkün olmayacaktır böylesin en büyük ve tarihi bir fırsatı kaçırmayınız mümkün olacaktır