Bitcoin Bir Devri Geride Bıraktı! Bitcoin 50 Bin Doları Geçti!

Bitcoin Bir Devri Geride Bıraktı! Bitcoin 50 Bin Doları Geçti!

Kripto paraların değer kazandığı görülüyor. Bitcoin 50 bin doların üzerine çıkarak uzun zamandır gelmediği bir noktaya ulaştı. Peki Bitcoin'in güncel fiyatı kaç TL? Bitcoin 60 bin doları görecek mi? Kripto paraların neden arttığı merak ediliyor.

Kripto para piyasası, bildiğiniz üzere son zamanlarda oldukça hareketli geçiyor. Pek çok kişi Bitcoin'in yaşamış olduğu bu artışla beraber piyasayı heyecanla takip etmekte. Bitcoin, 30 bin dolarlara kadar düşmüşken şimdi ise 50 bin dolar sınırını geçti. Bir süredir yükselişte olduğu belirtilen kripto paranın geldiği son durum merak edildi.

Bitcoin 50 Bin Doların Üstünde!

Bitcoin, son günlerdeki artışlarıyla beraber 50 bin doları aştı. Yatırımcılara göre ayı sezonu olarak adlandırılan kripto piyasası, şimdilerde yavaş yavaş boğa sezonuna doğru ilerliyor. Ancak sezonlar bir kenara konulduğunda altcoinlerdeki düşüş hala düzelmiş değil. BTC'nin değeri artsa dahi altcoinler bu artıştan tam anlamıyla yararlanamadı. Yine de çeşitli araştırmalar gösteriyor ki BTC'nin yükselişinden sonra fiyatının korunması halinde altcoinlere de yükseliş sıçrayabilir. Bu durum şimdilik belirsizliğini koruyor.

btcres.jpg

Bitcoin Nasıl Yükseldi?

Bitcoin'in yükselişi beklenmedik bir zaman diliminde gerçekleşti. Hızlı bir şekilde 40 bini gören kripto para, daha sonra defalarca düştü. Özellikle de merkez bankaları tarafından yapılan açıklamalar ve Çin'in kısıtlamaları nedeniyle çok değer kaybettiği belirtiliyor. Tüm bu hamlelerin yanı sıra Bitcoin'e destek çıkan ve kripto para ödeme sistemini kendi uygulamalarında kullanacak şirketlerden söz edildi. Yaşanan yeni gelişmeler kripto paraların güven tazelemesini sağladı. El Salvador'un Bitcoin temalı reklam filmi de son noktayı koydu. Dünyada yaşanan olaylar kripto paraları ciddi oranda etkiliyor.

Bitcoin 60 bin Dolar Olacak mı?

Bitcoin'in 60 bin dolar olup olmayacağı tartışılmaya başlandı. Güncel değeri 50 bin doların üstünde olan Bitcoin'in daha önce 64 bin dolarları gördüğünü belirtelim. Yani rekor olmayacak belki ama yine de zorlu bir yolculuk olacağı kesin. Çünkü kripto paralara olan güven çok ciddi şekilde sarsılmıştı. Yine de hızlı bir şekilde telafi edildiği düşünülüyor. Uzmanlara göre ise 60 bin dolara ulaşması zor olmayacak. Yine de bu konuda kesin konuşulmaması gerek. Yatırımcıların önemli bir kısmının zarar ettiği ve bir kısmının da kazançlı çıktığını belirtelim.

Twitter da Kripto Para Kullanacak

Pek çok şirketin yanı sıra en son Twitter'dan gelen hamle kullanıcıları heyecanlandırmıştı. Canlı yayınlarda kullanılmak üzere kripto para ile bağış sistemi aktif ediliyor. Lightning Network servisi, bu konuda aracı olacak. Güvenli ve hızlı bir şekilde kripto para transferinin Twitter'da gerçekleştirileceği öğrenildi. Bu hamleden sonra Twitch'te de kripto para ile bağış sistemi gelecek mi göreceğiz.