Apex Legends Oyundan Atma Sorunu ve Çözümü

Apex Legends Oyundan Atma Sorunu ve Çözümü

Çıkışını yapıp aradan geçen kısa süre içinde milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapmayı başaran Apex Legends oyununda bazı hatalar can sıkmaya başladı.

Her yeni yayınlanan oyun gibi Apex Legends oyununda da yayınlandıktan sonra birçok hata ile karşı karşıya kalındı. Battle Royale türünün yeni ve popüler oyununda özellikle sık sık karşılaşılan oyundan atma hatası, bu oyunu oynayan birçok kullanıcıyı mağdur etmiş gibi görünüyor.

Apex Legends Play Tuşuna Basınca Oyundan Düşme Hatası

Apex Legends oyununda kullanıcıların en çok tepkisini çeken hata oyundan sürekli olarak atılma durumu oldu. Günümüzün popüler oyunu PUBG'dan sıkılan oyun severlerin yeni durağı ücretsiz olarak sunulan Apex Legends olurken, Apex Legends oyununda oyundan atma hatası ve çözümü yazımızın ana hatları olarak yer alacak.

Apex Legends oyundan atma sorunu ile karşılaşan binlerce kullanıcı olduğu düşünülüyor. Birçok yabancı ve yerli oyun platformunda oyuncular bu soruna çözüm aramaya başlarken bazıları çeşitli yöntemlerle bu hatanın çözümünü bulmuş gibi görünüyor.

apex-legends-oyundan-atma-kapanma-sorunu

Apex Legends Oyundan Atma Hatası ve Çözümü

Burada belirttiğimiz adımlardan herhangi birisini tamamlamak oyundan atma sorununuza bir çözüm olabilir.

  • Öncelikli olarak "Origin" panelinizi açarak "Oyunlar" bölümünden "Apex Legends" oyununa sağ tıklayıp "Repair" butonuna basarak oyundan atma hatasını çözebilmeniz mümkün.
  • Özellikle NVIDIA ekran kartı kullanan oyuncuların bu ekran kartlarının güncel sürümlerinin yerine 417.71 numaralı sürümünü yüklemeleri de bu sürümün oyunlarla daha stabil çalışması nedeniyle oyundan atma sorununa çözüm bulabilirsiniz.
  • Eğer bilgisayarınızda NVIDIA GeForce Experience programı yüklü ise bu programı kaldırarak sorununuza çözüm olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Bazı antivirüs programları oyunların serverlara bağlanmasını engelleyebilir, bu nedenle oyundan sık sık atılma sorunu yaşayabilirsiniz. Bu duruma engel olmak için antivirüs programınızı pasifleştirip tekrar oyuna girmeyi deneyebilirsiniz.
  • Apex Legends oyununun dizininde bulunan "r5apex.exe" dosyasına sağ tıklayarak "Özellikler" alanına giriş yapın. Burada bulunan "Uyumluluk" kısmını açarak "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğinde tık var ise bu tıklamayı kaldırın, tık yok ise işaretleyerek kaydedin. Oyunu tekrar açın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
  • Discord kullanıyorsanız bunu kapatıp oyuna yeniden girmeyi deneyin. Bu işlem oyundan atma hatasına çözüm olabilir.
  • Bilgisayarınızda Grafik ayarlarında V-Sync özelliği aktif (enable) ise onu pasif hale (disable) yapın. Display Mode "Fullscreen" ise "Borderless" yapıp oyuna tekrar girmeyi deneyin.
  • MSI anakartların sürücüleri ile birlikte bilgisayarınıza kurulan "Killer Control Center" programında "Settings" kısmında yer alan "Advanced Stream Detect" ayarını devre dışı bırakmak Apex Legends oyunundan atma sorununu çözebilir.
  • Kullandığınız monitör veya ekran kartı modeliniz FreeSync destekli ise monitörünüzün veya ekran kartınızın ayarlarından "FreeSync" özelliğini devre dışı bırakın. Bu işlem Apex Legends oyundan atma sorununuzu büyük ihtimal çözebilir.

Teknolojik Ürünler platformu olarak son günlerde Apex Legends oyuncularının sıklıkla yaşayıp raporladığı oyundan atma hatası için bazı çözüm önerilerini sizlerle paylaştık. Bu önerilerden farklı bir yöntemle sorunun çözümünü bulan oyuncuların bu çözüm metodunu yorum alanımızdan paylaşmaları, birçok oyuncunun işine yarayabilir.