The Last of Us: Part II'nin Senaryosu İle İlgili Yeni Bir İddia Ortaya Atıldı!

The Last of Us: Part II'nin Senaryosu İle İlgili Yeni Bir İddia Ortaya Atıldı!

The Last of Us: Part II, PlayStation Experience 2016'nın ilk gününde duyurulmuş ve bütün oyun dünyasının odağını üzerine almıştı. O günden bu yana sürekli yeni bilgi ve detayları ile karşılaşmıştık. Genel itibari ile oyunun geliştirici ekibi ile ilgili olan bu detaylar oyuncular için yetersizdi. Daha çok senaryosu ve oynanışı ile ilgili detayları merak ettiğimiz yapım hakkında bugün Reddit'te yeni bir iddia ortaya atıldı. Duyuru fragmanını da göz önünde bulundurduğumuzda bu iddia gerçek olabilir.

The Last of Us: Part II ile birlikte, geçen yılların ardından Joel ve Ellie'nin maceralarına tekrar tanık olacağız. İlk oyunu ile birlikte oyun dünyasında kendine bambaşka bir yer edinen yapımın devam oyunu olacak olan The Last of Us: Part II'nin geçtiğimiz gün yönetmeni ve yazarı açıklanmıştı. Bugün ise Reddit üzerinden oyunun senaryosu ile ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Şimdiden belirtelim bu iddia, hikayenin ana karakter ikilisi olan Joel ve Ellie'ye fazlasıyla bağlı olanları üzebilir ancak şuan merakla beklediğimiz senaryo hakkında da en gerçekçi iddialardan biriyle karşı karşıyayız.

The Last of Us'ın ana karakteri bildiğiniz üzere Joel'di. Devam oyunu olacak olan The Last of Us: Part II'nin ana karakterinin ise Ellie olacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Artık hemen hemen 18'li yaşlarına gelen Ellie, yayınlanan duyuru fragmanında farkettiğimiz kadarı ile fazlasıyla sinirli, öfkeli ve bir şeyin intikamının peşinde. Peki Ellie'nin böylesine bir öfkeye sahip olmasının sebebi ne? Senaryonun ilerleyişi de tam olarak burada başlıyor. Bildiğiniz üzere ilk oyundan Ellie'yi fazlasıyla tanımıştık. Hayatındaki her şeyi ve herkesi kaybetmiş olan Ellie'nin tek varlığı Joel'di. İlk oyunun sonunu ve The Last of Us: Part II'nin duyuru fragmanının başındaki Ateş Böcekleri amblemini göz önünde bulundurduğumuzda Joel çok yüksek ihtimalle Ateş Böcekleri tarafından öldürüldü. Ellie'nin öfkesini ve nefretini, intikam duygusunu açıklayan tek durum bu olarak gözüküyor. Fragmanda ise aslında Joel'i görmedik, Ellie'nin kafasındaki canlandırmasını gördük. Öyle ki Ellie'nin bir diyaloğa girmemiş olması da bunu yansıtır cinsten.

Belirttiğimiz gibi tekrardan hatırlatalım, şimdilik bu sadece bir iddiadan ibaret fakat oldukça akla ve mantığa uygun gözüküyor. Şimdilik Naughty Dog cephesinden oyunun senaryosu ile ilgili bir bilgi yok fakat oyunun yeni yönetmeni Neil Druckmann Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte oyunun senaryosunun çok yoğun olduğu ve açıklamak için sabırsızlandığını belirtmişti. Yeni bilgiler geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

The Last of Us: Part II ile ilgili diğer haberlerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.