The Last of Us: Part II'nin Yönetmeni ve Yazarı Açıklandı

The Last of Us: Part II'nin Yönetmeni ve Yazarı Açıklandı

PlayStation Experience 2016'nın ilk gününde duyurusu gerçekleştirilen ve duyurusundan bu yana oyuncuların odak noktası haline gelen The Last of Us: Part II ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Oyuncular oynanış ve senaryo bakımından bilgiye aç halde olmuş olsa da bugün gelen yeni bilgi oyunun geliştirici ekibi ile alakalı. Gelen bilgiye göre oyunun yönetmeninde bir değişiklik yaşandı ve yazarı ise yakından tanıyacağınız birisi.

Bugün gelen yeni bilgilere göre The Last of Us: Part II'nin yönetmeni, ilk oyunun yönetmenliğini de üstlenen Bruce Straley olmayacak. Bruce Straley daha önce Naughty Dog'un Uncharted 2, Uncharted 4, The Last of Us gibi oyunlarının yönetmenliğini yapmıştı. Bu oyunlar oyun dünyasında çok önemli yere sahip yapımlar ve bu başarılara sahip olmasını sağlayan en önemli isimlerden birisi de Bruce Straley. İşte bu yüzden özellikle oyuncular tarafından da The Last of Us: Part II'nin yönetmeni olarak Bruce Straley bekleniyordu fakat görünen o ki öyle olmayacak. Kotaku'ya açıklamalarda bulunan Sony, The Last of Us: Part II'de yönetmenliği Bruce Straley'in değil, şuanda beraber çalıştıkları Neil Druckmann olacağını duyurdu. Bunun sebebi olarak ise, geçtiğimiz yıllarda The Last of Us, Uncharted 4 gibi geliştirme süreci oldukça uzun süren ve başarılı olan yapımlarda Bruce Straley'in payının olduğunu ve artık kendisine hak ettiği dinlenme sürecinin verildiği belirtildi. Daha sonra kendisinin tekrardan Naughty Dog stüdyosunun yönetmenliğine getirileceği de eklendi. Sony'nin bu konudaki açıklaması tam olarak şöyle:

"Bruce son birkaç yılda eleştirmenlerce alkışlanan iki oyundan sonra biraz ara vermeye karar verdi. Yakın zamanda stüdyoya dönmeyi ve bir sonraki projesinde yer almayı sabırsızlıkla bekliyor."

Bu gelişmenin ardından çok bir süre geçmeden oyunun yeni yönetmeni Neil Druckmann, şahsi Twitter hesabı üzerinden attığı Tweet ile daha önce Westworld dizisinin yazarlığını yapmış olan Halley Wegryn Gross'un, The Last of Us: Part II'nin ortak yazarı olacağını açıkladı. IMDB'nin verilerine göre Halley Wegryn Gross daha öncelerde Westworld dizisinde 2 bölüm, Banshee dizisinde ise 1 bölüm yazarlık yapmıştı. Bu dizilerin dışında da 2 adet kısa filmin yazarlığını üstlendi ve birçok filmde oyunculuk yaptı. Son olarak Neil Druckmann attığı yeni Tweet'te oyunun hikayesi hakkında daha fazla detay paylaşmak için sabırsızlandığını ve hikayenin oldukça yoğun olacağını belirtti.