The Last of Us: Part II'den Yeni Bilgiler Geldi

The Last of Us: Part II'den Yeni Bilgiler Geldi

PlayStation Experience 2016'nın ilk gününde gerçekleştirilen duyuru sonrası ortaya çıkan The Last of Us: Part II hakkında yeni bilgiler fuarın ikinci gününde gün yüzüne çıkıyor. Oyunun işleyeceği tema, konu ve ana karakterin kim olduğu açıklandı.

California'daki Anaheim Kongre Merkezi'nde halen daha devam eden PlayStation Experience 2016'nın ilk gününde beklenmedik bir duyuruyla karşılaştık. İlk oyunun çıkışı ile birlikte günümüze kadar süregelen devam oyunu söylentileri bir süre sonra azalmış ve umutsuzluğa dönüşmüştü. Tamda o noktada tabiri caizse turnayı gözünden vuran Naughty Dog ekibi, PlayStation Experience 2016'nın ilk gününde beklenmedik bir şekilde, ilk oyunun devam oyunu niteliğindeki The Last of Us: Part II'yi duyurdu. Harika bir sinematik tanıtım fragmanı ile karşımıza çıkan yapım, bizleri benzersiz bir atmosfere bir kez daha sürükleyeceğini göstermiş oldu. İlk gelen bilgilerde oyunun The Last of Us'tan 3 yıl sonrasını konu edineceği belirtilmiş olsa da, PlayStation Experience 2016'nın ikinci gününde Naughty Dog firmasının yaratıcı yönetmeni Neil Druckmann ile gerçekleştirilen röportaj sonrası net bilgi verilmiş oldu. Neil Druckmann'ın açıklamalarına göre The Last of Us: Part II, ilk oyundan tam 5 yıl sonrasını ele alacak. Ellie tam 19 yaşında bir genç kız olarak hikayemizin ana kahramanı olacak. Oyunun hikayesinin gidişatı ise ilk oyunun tam anlamıyla zıttı olacak. Sevgiye dayalı bir ilişki içerisinde olan Joel ve Ellie, The Last of Us: Part II'de nefrete dayalı olarak ilerleyecek. Ayrıca Neil Druckmann, kendisine yöneltilen "Oyunun isminde Part II ibaresinin seçilmiş olmasının sebebi nedir?" sorusuna ise "İlk oyunun dünyasını daha da genişletmeyi amaçlıyoruz" cevabını verdi.

Görünen o ki tam anlamıyla benzersiz bir atmosfer, benzersiz bir kurgu ve bir o kadar sürükleyici bir hikaye bizleri bekliyor. Ne diyelim, gelsin o zaman!