Kimlik Numarası İle Başvurana Karşılıksız 1125 TL Ödeme!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarına devam ediyor. Bu kapsamda kimlik numarası ile başvuru yapan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlar aylık 1.125 TL’lik destekten yararlanabiliyor.

Maddi açıdan zorluk çeken ve desteklenmeye ihtiyaç duyan ailelere devletin farklı kurumları yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara muhtaç aylığı adı altında karşılıksız 1.125 TL’lik yardım sunuyor. Bu yardımlarla birlikte özellikle pandemi döneminde çeşitli sebeplerde işten ayrılan veya iş yeri kapanan vatandaşların bir nebze de olsa rahat bir nefes alması isteniyor.

Peki, muhtaç aylığı nedir? Muhtaç aylığı kimlere verilir? İşte detaylar…

Muhtaç Aylığından Kimler Yararlanabilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sunulan muhtaç aylığı, anne veyahut babası olmayan çocuklar ile engel oranı yüzde 40’ın üzerinde olan vatandaşlara yöneliktir. Bu durumda olan vatandaşlar belli şartları yerine getirmeleri durumunda muhtaç aylığından yararlanabiliyor.

İlgili şartlar;

  • Başvuru sahibinin herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması.
  • Herhangi bir yerden geliri olmaması.
  • Mahkeme kararı veya kanunla koruma altına alınmış olmaması.
  • Kişinin gelir elde edebileceği taşınmazı bulunması halinde taşınmazdan elde ettiği gelir miktarının muhtaç aylığı miktarını geçmemesi.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  • Muhtaç aylığı başvuru formu.
  • Başvuru sahibinin engelli olması durumunda engel oranını belirten sağlık raporu.

Muhtaç Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru yapacak olan kişinin ilgili formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup ikamet ettiği yerdeki Vakıflar Genel Müdürlüğüne şahsen veya posta yolu ile teslim etmesi gerekmektedir.

Başvuru sahibi engelli ise engel oranını belirten raporu da başvuru formu ile birlikte vermesi gerekmektedir.

E-Devlet Üzerinden Başvuru

Başvuru işlemleri e-devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne ‘Muhtaç Aylığı’ yazdıktan sonra açılan bölümde istenilen bilgileri eksiksiz şekilde doldurarak başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru kurum tarafından incelendikten sonra olumlu veya olumsuz yönde geri dönüş yapılacaktır.

Muhtaç Aylığı Nereden Alınır??

Kamu bankaları üzerinde hesabı bulanan vatandaşlar ödemelerini banka hesapları üzerinden alabilir. Banka hesabı olmayan veya kayıtlı banka hesabında yanlışlık olanlar ödemelerini PTT üzerinden şahsen alabilir.

2021 Muhtaç Aylığı Ne Kadar?

2021 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 1125.67 TL ödeme yapılmaktadır.

Muhtaç Aylığı Hangi Durumlarda Kesilir?

Muhtaç aylığı belli durumlarda kesilmektedir.

Bu kapsamda, muhtaç kişinin vefat etmesi, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması, bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması ve aylığın 3 ay boyunca alınmaması halinde ödemeler kesilmektedir.

Ekonomi Haberleri