Kripto Para Platformuna Yapılan Saldırıdan 12 Milyon Dolar Çalındı!

Kripto Para Platformuna Yapılan Saldırıdan 12 Milyon Dolar Çalındı!

Kripto para platformları arasında önde gelen isimlerden biri olan pNetwork, siber saldırıya uğradı. Toplamda 277 BTC'nin kayıp olduğu belirtildi. Sibel saldırıyı yapan korsana para teklifinde dahi bulunuldu. De-Fi ekosisteme olan ilgi azalabilir.

Kripto para platform ve borsalarına yapılan saldırılar bitmek bilmiyor. Şimdi de toplam 12 milyon dolara mâl olan bir saldırı gündem oldu. pNetwork'un yaşadığı bu sorun yapılan resmi açıklamayla doğrulandı. Siber korsanın bulduğu açık, sistem için pahalıya patladı. Köprüleme sistemi ile çalışan pNetwork, pek çok kullanıcının yatırımını içermekteydi. 277 BTC'nin tek seferde çalındığı ve bunun kodlamadaki hatadan kaynaklandığı belirtildi. Siber saldırıyı yapan korsana da çeşitli teklifler sunuldu. Böylelikle ona süre tanınacak ve en kısa süre içerisinde gelecek yanıta göre hamlede bulunulacak. Peki pNetwork kullanıcıların zarar etmesinin önüne geçecek mi?

pNetwork BTC'leri Gitti!

Sistemdeki pBTC'den saldırı yapıldığına dikkat çekildi. BTC'lerin bir anda ele geçirilmesi platform kullanıcılarını tedirgin etse de pNetwork'ün olaya el atmasıyla rahatladılar. Oldukça açıklayıcı bir şekilde mesaj paylaşan platform, sorunun en kısa sürede çözüleceğini ifade etti. Hatta para teklifinde bulunarak siber saldırıda bulunan kişiye temiz bir şekilde bu paranın aktarılacağı belirtildi.

etwork.jpg

1,5 Milyon Dolar Teklif!

Siber saldırıda bulunan korsana 1,5 milyon dolar teklif edildi. Eğer bu teklif reddedilirse veya yanıtsız kalınırsa çok daha farklı yöntemlere başvurulacak. Öte yandan platformun kararlı bir tutum sergilediği görülüyor. Güvenlik açıklarının sistemin bir parçası olduğunu ve bu açıklardan ötürü yaşanan saldırılan bir şekilde düzeltileceğine inandıkları öğrenildi.

Çözüm Yolları Aranıyor

Kullanıcıların varlıklarını koruma altına alabilmek ve mevcut sorunu telafi etmek adına çözüm yollarının arandığı vurgulandı. DeFi ekosisteminin olabildiğince hızlı büyümesi ve kesintisiz şekilde devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklar. Dolayısıyla siber korsanın bu miktarı iade etmesi de DeFi'nin geleceği açısından önemli bir gelişme olacak. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. Kendisine verilen süre dolduğunda platformun daha ciddi adımlarda bulunması muhtemel. Çünkü 277 BTC'nin şu anki karşılığı yaklaşık 12 milyon dolara tekabül etmekte. Bu göz önünde bulundurulduğunda ciddi tutarın hızlı şekilde karşılanması gerekiyor.

Borsa ve Platformlar Tehlikede!

2021 yılı, borsa ve platformlara yapılan siber saldırılarla geçti. Kripto para camiası bu saldırılarla çok fazla yüzleşti. Özellikle de pek çok borsanın yazılım ve kodlama eksikliğinden ötürü sistemdeki açıklardan para kaybettiği biliniyor. Güvenilir olmayan borsalar ise direkt olarak dolandırıcılık yöntemine başvurabilmekte. Dolayısıyla yapılan hamleler büyük önem arz ediyor. Sistemin açıklarının yetkililer tarafından kapatılması ve bu sorunun artık hızlı şekilde çözümlenmesi şart haline geldi. Önümüzdeki günlerde pNetwork yeni bir açıklama yapılacak.