Elon Musk Kripto Para Piyasasını Alt Üst Etti! Elon Bu Sefer Başka Coini Yükseltti!

Elon Musk Kripto Para Piyasasını Alt Üst Etti! Elon Bu Sefer Başka Coini Yükseltti!

Elon Musk, kripto para konusundaki icraatlerine son gaz devam ediyor. Bu sefer yaptığı paylaşım herkesi şaşırttı. Köpeğinin ismi bir coinle aynı olunca yatırımcılar harekete geçti. Coinin değeri kısa süre içerisinde 12 kat arttı.

Elon Musk, uzun süre Dogecoin ile ilgili paylaşım yaptıktan sonra bu sefer farklı bir coinin büyümesine neden oldu. Yaptığı paylaşımda köpeğini gösteriyordu ancak köpeğine verdiği isim bir kripto para ile eşleşiyordu. Başarılı milyarder, daha önce de Dogecoin için yaptığı manipülatif paylaşımlarla biliniyor. Yaptığı bu hamlelerden ötürü pek çok insandan tepki gördü. Kripto para borsasında BTC'nin düşüşünden artışına kadar pek çok konuda başrolü oynadı. Hal böyle olunca insanların bir kısmı onu hem seviyor hem de nefret ediyor. Köpeğine koyduğu isim neticesinde bir coinin değeri 12 kat arttı. Bu rekor artış, Musk'ın tek paylaşımı sonrasında gerçekleşti.

Floki Köpeğini Paylaştı!

Floki ismini verdiği köpeği uyurken paylaşan Musk, yatırımcıları harekete geçirdi. Yaptığı her paylaşımda en az bir borsa mesajı verdiği düşünülen ünlü isim, yalnızca köpek paylaşmasına rağmen Floki isimli az bilinen bir coini yükseltmiş oldu. Kendisinin paylaşımından kısa bir süre sonra %1200'lük bir yükseliş yaşandığı açıklandı. Bu fırsattan kimlerin yararlandığı ise bilinmiyor. Alım yapan yatırımcıların bir kısmı hızlı şekilde para kazanırken bir kısmı ise saniyeler içinde paralarının önemli bir kısmını kaybetti. Borsanın adeta kumara bürünmüş hali olan bu tarz ani işlemler, insanlara maddi ve manevi kayıplar yaşatıyor. Maddi kayıptan sonra psikolojik bunalıma giren yatırımcı sayısı oldukça fazla. Çünkü bu iş artık borsadan çok kumar işine giriyor. İnsanlar, yalnızca tek bir fotoğraf veya isimle harekette bulunmakta. Alım veya satım emirlerini buna göre vermek kripto para piyasasının neden hareketli olduğunu fazlasıyla açıklamakta.

musk.jpg

Dogecoin'de de Olmuştu

Dogecoin'deki artış da tıpkı Floki gibi aniden gerçekleşmişti. Düzenli olarak coinin değerini artıran Musk, bir süre sonra alışılagelmiş biri olduğu için Doge'yi yükseltemedi. Bu nedenle coinin değeri iyice düşmeye başladı. Yatırımcılar, güvenilirliğini yitiren Doge'ye yatırım yapmak yerine farklı coinlerde şansını deniyor. Ancak Elon Musk'ın bazı projelerinde Doge'nin izleri yer alacak. Yani daha büyük hamlelerle Doge'nin fiyatını bir anda yükseltebilecek potansiyele sahip. Uzaya göndereceği uydunun adını dahi coinle ilgili koyabilir. Böyle bir söylenti vardı ve muhtemelen Elon Musk tarafından gerçekleştirilecek. Başarılı ismin her seferinde kripto para piyasasını harekete geçirmesi oldukça şaşırtıcı. Kendi projelerindeki başarılarından sonra kripto paralardan bir türlü vazgeçmediği görülüyor.

Floki Neden Arttı?

Floki'nin artmasındaki en önemli neden, Musk'ın köpeğinin ismi olması. Musk'ın çeşitli mesajlar vererek kripto para yatırımcılarını harekete geçirmesinden kaynaklanıyor. Bu son paylaşım da Floki'yi artırmak için yapıldı diye düşünüldü.