PS4'te Oynamanız Gereken 10 Oyun

PS4'te Oynamanız Gereken 10 Oyun

Sizler için PS4 ya da PS4 Pro'nuzda oynamanız gereken 10 oyunu sıraladım. Eğer sizler için bu sıralama böyle değilse ya da benim sıralamamda değişiklik olmasını düşünüyorsanız lütfen yorumlarda bizlerle paylaşın.

1. The Last of Us Remastered

Naughty Dog'un başyapıtlarından biri olan The Last of Us Remastered, PS4'ümde oynadığım ilk oyun. Bu yüzden bende yeri ayrıdır; ancak listemde ilk sırada olmasının sebebi tabi ki de bu değil. Oyun, zombi dünyasında geçen 3.kişi hayatta kalma/korku oyunlarından biri ki, bence en iyi zombi oyunları listesinde ilk 5'e girer. "Zombi dünyasında geçen klasik oyunlarından biri işte bu da…" demeyin ve oyunu hemen oynayın. Öyle olmadığını siz de göreceksiniz. Başka hiçbir oyunda yaşayamayacağınız bu içsel yolculukla sizi baş başa bırakıyorum. Emin olun, oynadığınıza pişman olmayacaksınız!

2. Batman: Arkham Knight

DC evreninde en sevdiğim karakter olan Batman'nın oyununu, listeme koymazsam olmazdı. Rocksteady tarafından geliştirilen oyunu, ilk olarak PC platformunda denedim. Daha doğrusu denemeye çalıştım. Katılacağınız üzere, tam bir hayal kırıklığıydı ve rezil optimizasyon sorunlarıyla doluydu; ancak "Bu oyun bundan ibaret olamazdı iyi olmak zorundaydı." diyerek gittim ve hemen PS4 platformu için oyunu satın aldım. Nitekim de öyleydi, oyun çok iyiydi, optimizasyon sorunundan eser yoktu. Biraz oyundan bahsetmek gerekirse oyunun, grafikleri, dövüş teknikleri gerçekten iyi tasarlanmış ve oyunun hikayesi muazzam düşünülmüş. “Arkham Knight” denen veledin kim olduğunu bulmaya çalışırken başımızdan geçen olaylar, oynamaya değer cinsten.

3. Uncharted 4: A Thief's End

Naughty Dog'un bir diğer başyapıtı da tabi ki Uncharted serisinin son oyunu olan Uncharted 4. İlk olarak bu oyunu oynamanız için "Uncharted: The Nathan Drake Collection"u oynamanız gerektiğini söylemeliyim. "Beni hikaye bütünlüğü pek ilgilendirmez, ben oynarım." diyorsanız pek tabi oynayın; ancak hikayeye baştan başlayıp oynarsanız emin olun bu oyundan, çok daha fazla keyif alırsınız. Oyunun diğer serilerinde olduğu gibi, bu oyunda da Türkçe dublaj ve Türkçe altyazı seçeneği mevcut. Oyunun hikayesine ucundan değinmek gerekirse inzivaya çekilen Nathan Drake'yi, inzivasından çıkarmak için abisi Sam geliyor. Onları neler bekliyor? Oynayın ve görün!

4. Rise of The Tomb Raider

Küçükken mutlaka bir Tomb Raider oyunu oynamışsınızdır ya da oynamaya çalışmışsınızdır. Bu oyun, yeni nesil Tomb Raider serisinin 2.oyunu. İlk oyun, 2013 yılında Tomb Raider adıyla çıkmıştı. Rise of the Tomb Raider ise uzun bir bekleyiş sonrasında, 11 Ekim 2016 yılında çıktı. Bir devam oyunu olduğu için oyunun hikayesinden fazla bahsetmek istemiyorum. Tek bir cümle ile belirtmek gerekirse biricik Lara Croft'umuz, babasının ölmeden önce yaptığı araştırmaları karıştırınca bulduğu kanıtların peşinden gidişine şahit olacaksınız. Eğer ciddi bir hazine avcısı olmak istiyorsanız bu oyun, tam size göre!

5. Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection'da toplam 3 oyun bulunuyor. Sırasıyla Drake's Fortune, Among Thieves ve Drake's Deception. Hepsi birbirinden ayrı güzel 3 oyun. Her oyunda farklı bir hazinenin peşinden koşuyorsunuz. Serideki oyunları oynarken adeta kendinizi Nathan Drake gibi hissedeceksiniz. Gelelim grafik konusuna. Oyunun grafikleri için beklentinizi çok yüksekte tutmayın; çünkü ilk oyun 2007'de çıktı ve o zamanlar bizim için harika görünen; ama şimdi dönüp baktığımızda pek de iyi olmayan grafiklere sahip. Bu grafiklere rağmen yine de kendinizi oyuna kaptıracaksınız ve grafikler umurunuzda olmayacak. Son olarak, serideki oyunları sıralamam gerekirse bence en iyi oyun, 3. oyun. Onu 2. ve en son olarak 1. oyun takip ediyor.

6. Infamous: Second Son

Oyunda canlandırdığımız Delsin Rowe adlı karakterimiz, dumana dayalı güçleri olan bir mutant ya da oyunda geçen tabirle bir "Conduit". Diğer oyunlara benzemeyen güzel bir hikayesi var. Oldukça renkli olan oyunumuzun başkarakteri de bir hayli eğlenceli ve dalgacı. Oyunun "boss fight"lerinde sakin kalmanızı öneriyorum. Aksi takdirde başaramazsınız!

7. Until Dawn

Supermassive Games tarafından geliştirilen Until Dawn, interaktif dram/korku oyunu. Bu tarz oyunlardan fazla bulunmuyor; fakat olanlar arasında en iyilerinden bir tanesi. Oyunun karakterleri, yüz aktarma sistemiyle yapıldı ve bunun oldukça başarılı bir şekilde üstesinden geldiler. Oyunda toplam 8 karakteri canlandırıyoruz ve arkadaşların arasındaki ilişki tamamen bize bağlı. Bir gerilim oyunu olan Until Dawn, bunun hakkını tam anlamıyla veriyor. Gerilim dolu anlarda seçim yaparken oldukça dikkatli olmalısınız. Özellikle oyunda "Kımıldama!" ibaresi çıktığında! Bu tarz oyunları seviyorsanız oldukça keyif alacaksınız.

8. Heavy Rain

Quantic Dream tarafından geliştirilen Heavy Rain, ilk olarak 2010 yılında PS3 için çıkmıştı. 6 yıl sonra da PS4 için çıktı ve iyi ki de çıktı. Bu oyunda toplam 4 karakteri canlandırıyoruz. Tıpkı Until Dawn gibi bu oyun da seçimlerle dolu olan bir suç/gerilim video oyunu. Uyarmam gereken bir nokta var ki, oyunun başlarında sıkılabilirsiniz; fakat sakın kapatmayın! Sonralarında oyun o kadar heyecanlı, sürükleyici hale geliyor ki, inanamazsınız. Yaptığınız seçimler, oyunun gidişatını belirliyor bilginize!

9. Watch Dogs

Ubisoft tarafından geliştirilen Watch Dogs, olağan dışı görseller ve videolar ile tanıtılmıştı. Bir Ubisoft klasiği olan, “Oyunu tanıtırken filtreleyelim; reklamı iyi olsun. Satıldıktan sonra çok da umurumuzda sanki...” reklam politikasıyla yine karşımızdaydı... Oyun çıktı; beğenenler oldu, beğenmeyenlerse çoktu. Sonuç olarak Watch Dogs bize farklı bir deneyim sunmayı başardı ve oyun dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. Karakterimiz Aiden Pearce, intikam duygusu ve elindeki üstün teknoloji harikası telefonu ile hack” kavramında, düşünülenin üstüne çıkan bir deneyim yaşatmayı başardı. Trafik ışıkları, telefonlar, bilgisayarlar, banka güvenlik sistemleri, arabalar… Hepsi elinizin altında!

10. Star Wars: Battlefront

Büyük umutlarla aldığım oyunun “fos” çıkması beni gerçekten üzmüştü. "O zaman niye ilk 10'da?" diyebilirsiniz; ancak oyunun ilk 10'da olmasının tek sebebi multiplayer modu! Gerçekten inanılmaz keyifli olan bu mod, oyunu satın alınabilir kılıyor. İsterseniz "online" bir şekilde başkalarıyla oynayabilirsiniz; isterseniz de bir arkadaşınızla "Ayrılmış ekran"larda yan yana oynayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla vakit geçirmek için inanılmaz zevkli bir oyun.