Oyunlardan Esinlenilerek Yapılmış, En İyi Filmler

Oyunlardan Esinlenilerek Yapılmış, En İyi Filmler

Film yapımcıları, filmleri için çeşitli ilham kaynakları arıyor; bazen yaşanmış olayları büyük ekranlarda ölümsüzleştirirken bazen de teknoloji çağını ele alıyorlar. Son zamanlarda film yapımcılarının ilham kaynakları, popüler video oyunları olmuş durumda. Tabi video oyunlarını büyük ekranlara aktarmak yeni bir fenomen değil; 90'lı yıllardan beri mevcut olan bir durum. Film haline getirilmiş birçok video oyunu var; sizler için bir liste hazırladım. Gelin birlikte en iyi video oyun filmlerine göz atalım.

Mortal Kombat

Oyun, Chicago tabanlı şirket olarak bilinen Midway Games tarafından 1992 yılında geliştirildi. Oyunun içerdiği şiddet sayesinde oldukça hızlı bir şekilde büyük bir hayran kitlesine sahip oldu.

Mortal Kombat, 2 Hollywood filmine dönüştürüldü. İlki 1995 yılında Mortal Kombat adıyla, ikincisi ise 1997 yılında Mortal Kombat Annihilation adıyla çıkarıldı. 2 film de oyundaki kadar başarı yakalayamadı; çünkü herhangi bir oyuncunun, olmasını istemediği kadar aile-dost ilişkisini anlatan filmlerdi. İlk filmin ticari bir başarısı olmasına rağmen, gişelerde sadece 100 milyon artı gelir elde edebildi. İkinci film, bu kadar bile edemedi.

Resident Evil

Oyun, Capcom tarafından 1996 yılında çıkarıldı. İlk defa 2002 yılında filme dönüştürüldü ve o zamandan beri Resident Evil adı altında, Milla Jovovich'in baş rolde oynadığı, toplamda 6 film çıkarıldı.

Filmler, oyunla birebir gitmedi; ancak karakterler, oyundan alındı. Resident Evil, bir video oyunundan esinlenilerek yapılan en başarılı filmlerden biri.

Tomb Raider

Bir İngiliz şirketi olan Core Design tarafından yaratılan oyun, ilk olarak 1996 yılında PC platformu için ve daha sonra 1997 yılında PlayStation ve Sega Saturn Consoles için çıkarıldı 2001 ve 2007 yılları arasında oyun, daha çok Lara Croft: Tomb Raider olarak biliniyordu.

Oyun, aynı ismi taşıyarak 2001 yılında filme dönüştürüldü ve Lara Croft'u ünlü aktris Angelina Jolie canlandırdı. Filmin devamı, Yaşamın Kaynağı adıyla 2003 yılında yayınlandı. Şimdi sırada 2013 yılında çıkan yeni Tomb Raider serisinin filmi var. Bu sefer Lara Croft'u Alicia Vikander canlandıracak. Heyecanla bekliyoruz.

Max Payne

Popüler bir TPS oyunu olan Max Payne, ilk olarak 2001 yılında çıkarıldı ve bundan sonra oyunun, 2003 ve 2012 yıllarında devam oyunları geldi. İlk iki oyun, Finlandiya tabanlı Remedy Entertainment tarafından geliştirildi; 3. oyun da, GTA serilerinden tanınan Rockstar Games tarafından geliştirildi.

Video oyununa dayanarak yapılan film, 2008 yılında yayınlandı ve Mark Wahlberg filmin baş rolünü üstlendi. Filmin video oyununa benzerliğinin az olmasından dolayı oldukça eleştiri almasına rağmen, gişelerde iyi bir başarı elde etti.

Hitman

Gizlilik tabanlı bir "shooting" oyunu olan Hitman, oyun topluluğundan, bu tarz bir "shooting" oyunu olduğu için oldukça övgü aldı. IO Interactive tarafından geliştirilen ve Eidos Interactive tarafından 2000 yılında yayınlanan oyun, topluluk arasında bir hırs yarattı ve Hitman: Codename 47 adıyla çıkarıldı. İlk çıkarılışından bu yana toplamda 9 oyunu var ve en sonuncusu 2016 yılında çıkarıldı.

Oyun, iki filme dönüştürüldü. 2007 yılında Hitman adıyla Timothy Olyphant, 2015 yılında ise Hitman: Agent 47 adıyla Rupert Friend, filmin başrolünü üstlendi. İlk film, ticari bir başarı elde etti; fakat Ajan 47'nin hikayesi hakkında önemli bir farklılığın olması sebebiyle eleştiri aldı. İkinci film, ilk film kadar iyi değildi ve ilkinde de olduğu gibi gişe gelirlerinde adil değildi.

Prince of Persia

İlk oyunun 1989'da yayınlanmasına rağmen, The Sands of Time, Warrior Within ve Two Thrones'i içeren Sand of Time üçlemesi yayınlandıktan sonra oyun, yoğun popülerite kazandı.

Oyun, 2010 yılında Prince of Persia: The Sands of Time  adıyla filme dönüştürüldü ve başrollerde Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton ve Ben Kingsley vardı. Film, gişe rekorları kırdı ve bir video oyunundan esinlenerek uyarlanan ve en yüksek hasılat yapan film olan Lara Croft: Tomb Raider'i geçti.

Warcraft

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyun, 1994 yılında çıkarıldı ve bundan kısa bir süre sonra popülerlik kazandı. Şu ana kadar toplam 5 oyun yayınlandı ve her biri öncekinden daha iyi karşılık aldı. İlk 3 oyun, gerçek zamanlı bir strateji oyunu iken 4. ve 5. oyunlar, her oyuncunun sanal dünyada bir karakteri kontrol ettiği rol yapma oyunuydu.

Oyun, 2016'da çıkan film ile ölümsüzleştirildi ve film, bir video oyununa dayanarak en yüksek hasılat yapan film olarak gişeleri esip kavurdu. Böylece Prince of Persia: The Sands of Time filminin rekoru kırılmış oldu.