No Man's Sky'ın Satış Rakamları Açıklandı

No Man's Sky'ın Satış Rakamları Açıklandı

Hello Games'in geliştirdiği No Man's Sky bu yılın en ilginç ve şaşırtıcı oyunlarından birisi olmayı başardı. 2016 yılının en çok eleştiriye maruz kalan ve Steam'de kullanıcı incelemesi en düşük oyun olan No Man's Sky aynı zamanda PC ve PlayStation 4 platformunda yılın en iyi çıkış gerçekleştiren oyunu olmayı başardı. Buna rağmen geliştirici ekibin verilen vaatleri gerçekleştirmemesi ve oyunun kronik sorunları, bahsedilen oynanışa sahip olmaması gibi sebepler yüzünden büyük eleştirilere maruz kalan No Man's Sky'in satış rakamları açıklandı.

Oyunun geliştiriciliğini ve yayımcılığını üstlenen Hello Games, gerek oyuncular gerek kurumlar tarafından oyunun içeriği hakkında yalan ve yanıltıcı reklam yapmaktan, oyuncuları kandırmaktan suçlanırken, İngiltere Reklam Standartları Otoritesi oyunculardan gelen şikayetler üzerine oyuna soruşturma açtı. Tahmin edebileceğiniz gibi soruşturmanın ana sebebi, oyunun Steam sayfasında bahsedilen özelliklerin oyun ile uzaktan yakından alakası olmaması. Bildiğiniz üzere Hello Games'in yapımcısı Sean Murray, No Man's Sky geliştirme aşamasındayken gerçekleştirdiği röportajlarda, oyuncuları cezbedecek bir çok özellikten bahsetmişti. En çok ilgi gören ve konuşulan özellik ise iki oyuncunun oyun içerisinde aynı gezegende ve aynı yerde olma koşuluyla birbirlerini görebileceğiydi. Oyunun çıkışını gerçekleştirmesi ile birlikte bu özelliği deneyen 2 oyuncu, aynı zamanda Twitch'de yayın açarak bu anı ölümsüzleştirmek istiyorlardı. Aynı gezegende aynı yerde olmalarına rağmen birbirlerini görememişlerdi.

Peki bunca vaatlerin gerçekleştirilememesi, karalama kampanyaları gibi durumlardan sonra bu oyun halen satmaya ve oynanmaya devam ediliyor mu? Evet. PC ve PlayStation 4 platformuna 9-12 Ağustos aralığında çıkışını gerçekleştiren yapım Steam'de 1 milyon satış rakamına ulaşmayı başardı. Ancak satışların bir çoğu oyunun çıkışı ile birlikte iadeye dönüşmesi nedeniyle şu anda oyunu Steam kütüphanesinde bulunduran oyuncu sayısı 800.000 olarak belirtiliyor. İçerisinde bulunduğumuz yılın PC ve PlayStation 4 platformlarına en iyi çıkış yapan oyunu olmasına rağmen PC platformunda 1 milyon oyuncu sayısına ulaşamaması bile oyun dünyası için büyük hayal kırıklığı oldu. Tabii bu rakamlar az önce belirttiğimiz gibi sadece PC platformunu kapsamakta. PlayStation 4 platformunda oyuna kaç kişinin sahip olduğu ile ilgili bir rakam henüz açıklanmadı.

Oyunun çıkışına az bir süre kala ertelendiğini duyuran Hello Games'in yapımcısı Sean Murray bildiğiniz üzere ölüm tehditleri de almıştı. Aldığı tehditler sebebi ile gerek firma gerek kişisel olarak zor durumda kalan Sean Murray, geçtiğimiz günlerde Hello Games resmi Twitter hesabı üzerinden "No Man's Sky bir hataydı." yazan bir Tweet paylaşmıştı. Halen daha tam olarak açığa kavuşturulamayan olayın ilerleyen günlerde ne gibi durumlara yol açacağını ise hep birlikte göreceğiz.