Hello Games: "No Man's Sky Bir Hataydı"

Hello Games: "No Man's Sky Bir Hataydı"

Hello Games'in geliştiriciliğini üstlendiği, 9-12 Ağustos tarihleri arasında PC ve PlayStation 4 platformlarına çıkışını gerçekleştiren No Man's Sky hakkında yeni bir gelişme yaşanıyor.

No Man's Sky, çıkışı ile birlikte her yönden birçok eleştirilere maruz kalmıştı. Verilen vaatlerin, açıklamaların yerine getirilmemesi sonucunda belkide oyun dünyasının en iyi yapımlarından biri olabilecekken, en büyük hayal kırıklıklarından oldu. Çıkışı ile birlikte yapılan eleştirilerin, iadelerin ardından Hello Games ekibi tek bir açıklama dahi yapmamıştı. Bunun üzerine Sony'e yönelen oyuncular yine istediği yanıtlara ulaşamamıştı. Bugün ise Hello Games ekibi ilginç bir şekilde sessizliklerini bozdu. Evet gerçekten ilginç bir şekilde. Geliştirici ekibin resmi Twitter hesabından atılan tweet, bir süre sonra kaldırıldı. Oyuncular ise kaldırılmadan önce ekran görüntüsü alarak bunu farklı forumlarda paylaşmaya başladı. Atılan tweet tam olarak şöyle;

no-man-s-sky-tweet

Hello Games'e göre "No Man's Sky bir hataydı." Tweetin doğruluğu hakkında aksini iddaa edenler yok fakat hesabın ele geçirildiği düşünülüyor. Tweetin atıldıktan bir süre sonra kaldırılmasıyla birlikte hesap korumalı hale alındı. Bu sayede de atılan tweetler gizlenmiş oldu. Bunu Hello Games'in hesabı geri aldığı ve atılan tweetleri incelemek amacıyla hesabı korumalı hale aldığı yönünde yorumlayabiliriz.

no-man-s-sky-twitter

Tabii yaşananlar bunlarla kalmıyor. Polygon ekibinin yürüttüğü araştırma sonucunda Hello Games'in yapımcılarından Sean Murray ile mail yolundan iletişim geçildi. Sean Murray'de bu maile geri dönüş yaptı. İlginçlikte tam burada başlıyor. Herkesin düşündüğünün aksine Sean Murray bahsi geçen tweeti kendisinin attığını belirtiyor. Ancak tweeti kaldıranın ve hesabı korumaya alanın kendisi olmadığını da ekliyor.

Açıkçası halen bütün oyuncuların kafasında soru işareti var. Bu oyunun geleceği ile ilgili bir mesaj mı yoksa tamamen gündem yaratmak amacıyla mı yapıldı bilemiyoruz. Yeni gelişmeler oldukça sizlere aktaracağız.