No Man's Sky Alanlar İçin Hâlâ Bir Umut Olabilir!

No Man's Sky Alanlar İçin Hâlâ Bir Umut Olabilir!

Oyuncuların büyük beklentilerle satın aldığı ancak vaat edilen içeriği bulamadığı No Man’s Sky çok büyük bir tepkiyle karşılaşmış ve neredeyse oyunu oynayan kimse kalmamıştı. Ancak oyunu satın alanlar için bir umut kapısı aralanmış olabilir.

Geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya sürülen ve tanıtımları üzerine bu zamana kadar yapılmış en güzel oyun olabileceği söylenen No Man’s Sky, tanıtımlarda gösterilen içeriklerin neredeyse hiçbirini oyunculara sunamamış, resmen satın alanları pişman etmişti. Hatta hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda oyunun resmi Twitter sayfasından “No Man’s Sky bir hataydı.” şeklinde bir tweet atılmıştı. İlk çıktığı zaman oldukça satan oyunun oyuncu sayısı sonralarda binlere kadar düşmüş ve oyun Steam’in en kötü oyunları arasında yerini almıştı.

Tüm bu yaşananların ardından oyunun geliştirici firması Hello Games derin bir sessizliğe bürünmüştü. İki gün önce Sony Interactive Entertainment firmasının başkanı Shawn Layden’ın PC Gamer’a verdiği röportajda bu sessizliğin bir sebebinin olduğunu söyledi.

YoutubeGaming canlı yayınında konuşan Layden, Sean Murray ve ekibinin yaratmaya çalıştıkları şey üzerinde olağanüstü bir vizyona sahip olduklarını belirtti. Oldukça küçük bir ekibe göre muazzam bir azime sahipler diye ekleyen Layden, oyuncuların tam olarak beklentilerini karşılayamamış olsa da hâlâ üzerinde çalışıyorlar, her geçen gün bir adım daha yaklaşıyorlar şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özetleyecek olursak; Hello Games’in sessizliğe bürünmesinin sebebi aslında sıkı sıkıya oyun üzerinde çalışmaya devam etmeleri ve tamamlayamadıkları işi tamamlamaya çalışmaları olarak gözüküyor. Bu kadar gizli bir şekilde çalıştıklarına göre oyundan dolayı yaşadıkları onları oldukça hayal kırıklığına uğratmış ve bu durumu gerçekten toparlamak istiyorlar. Oyuna ne zaman güncelleme gelip gelmeyeceği hakkında bir şey söylemek için ise çok erken. Ancak gelse bile oyuncular No Man’s Sky oynamaya geri dönerler mi, işte orası muamma.