GTA 5 Türkçe Yama Kurulumu

GTA 5 Türkçe Yama Kurulumu

GTA 5 Türkçe Yama Kurulumu, Rockstar Games’in efanevi yapımlarından birisinin son seridir. GTA 5 ile sokaklar, yer altı dünyası, çeteler ve daha pek çok mücadele işleniyor. İlk kez 2013 yılında yayınlanan oyun, çok ciddi bir hayan kitlesine ulaştı. Her ne kadar Türkçe dil desteği sunulmamış olsa da üçüncü parti Türkçe yama seçeneği ile oyun severler Türkçe seçeneğe sahip oldular. Bu yazımızda GTA 5 Türkçe yama eklentisinin nasıl kurulacağını anlatacağız ve ardından oyunu Türkçe olarak oynamaya başlayabileceksiniz.

Adım Adım GTA 5 Türkçe İndirme

GTA 5 Türkçe yama için öncelikle OpenIV programını indirmelisiniz. Ardından programı bilgisayarınıza kurmalı ve çalıştırmalısınız. Daha sonra GTA 5’in Windows platformunu seçmeli ve dizin sorduğunda GTA 5’in bilgisayarınızda kurulu olduğu dizini seçerek devam etmelisiniz. Program çalıştığında açılan menüde Tools seçmesi üzerine gelmeli ve ASI Manager sekmesine tıklamalısınız.

Ardından açılan pencerede ASI Loader ve OpenIV.ASI için Install tuşuna tıklamalı, ikisini de kurmalısınız. Burada onay seçeneği çıkabilir. Bu durumda onay vermelisiniz. Sonra yeniden Tools’a gelmeli ve Package Installer kısmına tıklamalısınız. Daha sonra indirmiş olduğunuz .oiv uzantılı yama dosyasını seçmeli, Install’e tıklamalısınız. Ekrana klasör seçeneği geldiği zaman mods folder seçeneğini seçmeli ve kurulumu başlatmalısınız. GTA 5 Türkçe Yama Kurulumu birkaç dakika sürebilir. Burada beklemelisiniz.

GTA 5 Türkçe Yama Kurulumu Deaktif Etme

GTA 5 yaptığı son güncellemelerle birlikte GTA:Online’a herhangi bir yama ile girişi yasaklamıştır. Bu yüzden GTA:Online’a giriş yapmak için önce GTA 5 türkçe yama pasif hale getirilmelidir. Bunun için oyunu kapatın ve OpenIV’ı açın. Ardından Tools sekmesine gelerek ASI Manager kısmına tıklayın. Açılan pencerede ASI Loader bölümü Installed ya da Not Installed şeklinde görünür. Not Installed seçeneğine getirdiğinizde yamanız pasif konuma gelir.