Zamlı engelli ve evde bakım maaş tablosu DEĞİŞTİ! İşte hesaplara yatacak yeni rakamlar

Zamlı engelli ve evde bakım maaş tablosu DEĞİŞTİ! İşte hesaplara yatacak yeni rakamlar

Şubat ayı evde bakım, engelli, yaşlı aylıkları güncel rakamları merak konusu oldu. Peki evde bakım, engelli, yaşlı aylıkları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Şubat ayı evde bakım, engelli, yaşlı aylıkları güncel rakamları merak konusu oldu. Peki evde bakım, engelli, yaşlı aylıkları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay hak sahiplerine 2,8 milyon lira engelli aylığı ile 3,5 milyon lira yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını açıkladı.

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan düzenlemeyle engelli ve yaşlı vatandaşlara yapılan ödemelerin arttığını belirtti. Bakan Göktaş, "Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış oldu.

Bu doğrultuda yaşlı aylığı 2 bin 348 TL’den 3 bin 504 TL’ye yükselirken, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.874 TL’den 2.797 TL’ye çıktı. Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2.811 TL’den 4.196 TL’ye yükseldi" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını Ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte ödediklerini belirterek, "Bu doğrultuda Şubat ayına ilişkin toplam 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şubat ayıyla birlikte evde bakım ödemeleri tekrar ön plana çıktı. Şu anki evde bakım maaşının yanı sıra hangi illere ödeme yapıldığı da merak ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Genel olarak, evde bakım maaşları her ayın 15 ile 31'i arasında hesaplara aktarılıyor. Bu doğrultuda, Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Şubat itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

2024 EVDE BAKIM MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarındaki zam oranlarına paralel olarak, evde bakım maaşlarına da %49,25 oranında zam yapıldı. Buna göre, evde bakım desteği tutarı 5.098 TL'den 7.608 TL'ye yükseldi.

ZAMLI MAAŞLAR BU AY YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının ödeme tarihini duyurdu. Bakan Göktaş'ın açıklamasına göre, "Şubat ayından itibaren söz konusu artışlı ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." Bu nedenle, zamlı evde bakım maaşları Şubat maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLERİ SORGULAMA

Evde bakım maaşı, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C. kimlik numarasıyla sorgulanabilmektedir. Ayrıca, evde bakım parasını öğrenmek için BAKIYE yazıp, 4747’ye SMS atarak da sorgulama yapılabilmektedir.