Vakıfbank resmen DUYURDU: Vakıfbank hesabı olanlara 75 bin 500 TL Ödeme Yapacak! Hiç beklemeyin...

Vakıfbank resmen DUYURDU: Vakıfbank hesabı olanlara 75 bin 500 TL Ödeme Yapacak! Hiç beklemeyin...

Vakıfbank, 75.000 TL ihtiyaç kredisini bu taksitle vermeye başladı. Nakit ihtiyacı olanlar hemen bankaya başvurdu.

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar bankaların verdiği kredileri ve taksitlerini araştırıyor. Vakıfbank’ın ihtiyaç kredisi kampanyasına dair maliyet araştırmaları da buna dahil. Peki, Vakıfbank 75 Bin TL ihtiyaç kredisini kaç TL taksit ile kullandırıyor?

Kamu bankası olan Vakıfbank, uzun yıllardır vatandaşların finansman taleplerine karşılık veriyor. Kamu bankalarının kredi faizleri daha makul olduğu için birçok kişi Vakıfbank’ı tercih edebiliyor. Ancak kredilerde son dönemlerde bir daralma yaşanıyor. Bu daralma da ekonomi yönetiminin politikalarından birisi oluyor. Vatandaşların harcama yapmalarını istemeyen ekonomi yönetimi tamamen olmasa da kamu bankalarında kredi musluklarını biraz kıstılar. Bu da ihtiyaç kredisi faizlerinde bir miktar artırım ile oldu.

VAKIFBANK İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİTİ NE KADAR?

Vakıfbank’tan ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda uygulanan azami vade süreleri de netleşti. Buna göre müşteriler 36 aya kadar vade ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar ama bu 50.000 TL limit ile sınırlandırılıyor. Müşterinin talep ettiği ihtiyaç kredisi tutarı 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olması halinde en fazla 24 aya kadar vade uygulanabiliyor. 100.000 TL üzeri ihtiyaç kredileri için ise en fazla 12 aya kadar vade yapılıyor. Bu vade sürelerinin aşılmasına kesinlikle imkan sağlanmıyor. Müşterinin kredi skoru bile bu imkanı sağlayamıyor.

Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 32,95 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler bankaya her ay 5.506 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 132 Bin TL'yi buluyor.