Halkbank 0.49 ile 2.1 arasında kredi verecek.

Halkbank 0.49 ile 2.1 arasında kredi verecek.

Kamu bankaların son zamanlarda vatandaşların sıkıntılı bir pozisyonda olmasından dolayı yeteri kadar destek olmadığıyla ilgili birçok şikayet bulunuyor.

Kredi faiz oranlarını son derece yüksek olmasından dolayı vatandaşlar istedikleri kredileri alamıyorlar. Konut kredileri neredeyse 2 katı kadar geri ödemesi bulunuyor. İhtiyaç kredilerinde bu orandan çok daha fazlası. Özel bankalar bu derece yüksek faizlerle, vatandaşlara kredi verirken, kamu bankalarının bu duruma dur dememesi vatandaşları tepkisine yol açıyor.

Konuyla ilgili şikayetleri tek tek inceleyen, Halkbank oldukça büyük bir sürpriz yaparak müthiş bir krediye imza attı. Türkiye de en fazla müşterisi bulunan banka 0.49 faiz oranından başlamak üzere 2.1 oranlarına kadar değişkenlik gösteren birçok şekilde kredi vereceğini söyledi. Böylelikle vatandaşlar oldukça cazip imkanlarla birlikte kredi kullanabilecek. Kısa vadede kredilerini ödemeyi düşünen vatandaşlar, 0.49 faiz ile ödeme yapacakken daha uzun vadeli bir şekilde kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, 2.1 faiz oranıyla ödemeleri gerçekleştirir.

polisten-sahte-para-operasyonu-h35689.jpg

Haberin duyulmasından sonra vatandaşlar kendilerine uygun olan kredilere başvuru yapmak üzere internet sitelerine telefon bankacılığına ve direk olarak bankalara giderek başvuru yapmaya başladı. Oldukça basit bir şekilde başvuru yapılabilecekken kredinin şartlarında oldukça cazip olmasıyla birlikte vatandaşlar istedikleri krediyi rahat bir şekilde alabiliyorlar.

On iki ay vadeli bir şekilde kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, 0.49 faiz oranıyla birlikte 50000 TL limite kadar kredi kullanabilecek.

0.79 faiz oranıyla kredi kullanmak isteyen vatandaşlara 50000 TL limite kadar kredi kullanabilecek. Bu kredide vade sayısı ise yirmi dört ay olarak tespit edildi.

36 ay şekilde taksitlerle ödemek isteyen vatandaşlar ise 50000 TL'yi 0.99 faiz oranıyla ödeyebilecek.

Aynı şekilde 48 ay vade ile kredi kullanmak isteyen vatandaşlara 50000 TL'ye kadar limite 1,5 faiz oranıyla ulaşabilecek.

Piyasa içerisinde ilk ve tek olarak 60 ay vadeli bir şekilde kredi verecek olan Halkbank'a 2.1 faiz oranı ile birlikte vatandaşlara kredilerini sunacak.

Böylelikle vatandaşlar, bu seçenekler arasından hangisinin kendilerine uygun olduğunu tespit ederek, daha kolay bir şekilde kredi kullanabilecekler. Ödemelerini ise periyodik olarak yapabilecektir. Esnek ödeme şekli veya balon ödeme gibi birçok seçenekle birlikte kredi ödemelerinde kendilerine cazip bir şekle getirebilecekler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye, Halkbank, internet sitesinden, Halkbank, cep şubeden, Halkbank müşteri hizmetlerinden alınabilir.

Aynı zamanda bu kredi önceki daha yüksek oranla kullanılmış olan kredilerin de kapatılması maksadıyla kullanılabilmektedir. Böylece vatandalar yüksek oranla çekmiş oldukları kredileri daha düşük koşullarla ödeme imkanı yakalamış bulunmaktadır. Vatandaşlar krediye yoğun bir şekilde ilgi göstermektedir. Bunun sebebi şuan tüm bankalar arasında yapılacak olan bir araştırmada daha cazip imkanlarla bir kredinin bulunmaması sebebiyledir. Uzun süreden bu yana yüksek kredi faizleriyle mücadele etmekte olan vatandaşlar böylesine uygun koşullu bir krediyi kaçırmak istememeleri sebebiyle bankada oldukça büyük bir yoğunluk bulunmaktadır.

Kredi koşullarını merak eden vatandaşlar gene KKB notu başta olmak üzere bir takım özel hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunun dışında istenen evrakların ibraz edilmesi şartı aranmaktadır.