Vakıfbank Hata Yaptı! 1000 ila 3500 TL Arasında Ücret İadesi

Vakıfbank Hata Yaptı! 1000 ila 3500 TL Arasında Ücret İadesi

Vakıfbank, Türkiye de bulunan kamu bankalarından bir tanesidir. Maksadı tam olarak kar yapmak değil, vatandaşlara kredi noktasında hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

Zaman zaman bankadan birtakım yanlışların olduğu görülmektedir. Malum banka farkına yanlışların anlaşılmasıyla birlikte uygun bir şekilde telafi yöntemine gitmektedir. Son zamanlarda, kredilerdeki alınmış olan masraflarla ilgili büyük bir hatanın yapıldığı tespit edildi. Böylelikle son 10 sene içerisinde kredi kullanmış, vatandaşlardan bin ila 300 TL arasında fazladan masraf alındığı görüldü.

Bir vatandaşın kredi şartlarını okumasıyla birlikte tespit ettiği fazladan alınmış olan ücreti, Tüketici Hakem Heyeti tarafından iptal edilmesine karar verildi. Böylelikle aynı durumda olan tüm vatandaşlar, bu iadeyi alabiliyorlar. Alınmakta olan miktar bin ile 3 bin TL arasında değişiyor. Çekilmiş olan kredi miktarı vade sayısı ve kredi tahsis ücretiyle ilgili şartlar içerisinde bulunan maddenin ne olduğu bu noktada önemli. Her vatandaşı kendine uygun olan kendi çekmiş olduğu, krediyle birlikte tüketici hakem heyetine başvurarak yardım talebinde bulunabiliyor. Ne kadarlık bir iadenin yapılacağıyla ilgili banka karar vermiyor, bu konuyla ilgili Tüketici Hakem Heyeti, uygun bir şekilde karar vermektedir. Her vatandaşın bu ödemeyi alması mümkün değil.

shutterstock-para-16-9-1588335878.jpg

Şartları uygun olan ve hata yapılmış olan hesaplarda, iadeler gerçekleşir. İadenin gerçekleşebilmesi için uygun bir şekilde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru için öncelikle bankaya bir dilekçe verilmesi şart. Dilekçeye verilen olumsuz yanıtla birlikte tüketici hakem heyetine başvurmak mümkün. Tüketici hakem heyeti, konuyu ayrıntılı şekilde inceledikten sonra ne kadarlık bir iadenin olup olmadığıyla ilgili vatandaşa kısa süre içerisinde bilgilendirme yapıyor. Yaklaşık olarak on beş gün içerisine, vatandaşın cevap alması sağlanır.

Alınan cevabı, vatandaşlar bankaya ibraz ederek, ödenmesi gereken tutarı bankadan alabiliyorlar. Bankanın bu karara göre, hala ücreti ödememesi durumunda ise bankaya icra takibi başlatmak mümkün. Böylelikle tüketici hakem heyetinin kararına uymayan bankadan para zorla alınmış oluyor. Para vakıfbank hesabınıza aktarılıyor. Vakıfbank, hesabınız yoksa başvuru esnasında ve belirleyeceğiniz bir başka iban üzerinden de parayı almanız mümkün.

Son 10 ila onbeş sene arasındaki tüm kredilerle ilgili başvuru yapılması mümkün. Vatandaşlar, böylelikle bin ila 3 bin TL gibi önemli bir miktarı, hesaplarına çekebiliyorlar. Bu işlemin sadece bir kredi için değil bütün çekmiş olduğunuz son 10 senelik veya on beş senelik tüm kredilerde gerçekleştirmeniz mümkün. Bu sebeple istediğiniz kadar başvuru yapabilirsiniz. Tüketici hakem heyetinin olumsuz cevap vermesi durumunda tekrardan yeni başvuru kapılamayız.

Vatandaşlardan birçoğu belirtilen kredilerden mütevelli dolara verilmekte olan paralarını hesaplarına aktararak son zamanlarda ki ekonomik sıkıntılarına bi anlamda çözüm bulmuş oluyorlar. Böylece bir nevi kaybettikleri veya ödedikleri haksız ödemeli hızlı bir şekilde geri almaları mümkün. Önceki zamanlarda Tüketici Hakem Heyeti bu noktada oldukça uzun süren bir araştırma neticesinde cevap verirken artık bu süre 15 gün gibi kısa sürelerde çözümlenmiş oluyor.