Erdoğan 2024 yılı bayram ikramiyesinin rakamını açıkladı! Tam 6.000 TL nakit ödeme yapılacak!

Erdoğan 2024 yılı bayram ikramiyesinin rakamını açıkladı! Tam 6.000 TL nakit ödeme yapılacak!

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kaldı. Partisinin Ordu mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca emekli vatandaş, emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak ediyor. Ocak ayında emeklilere yapılan zamdan sonra ikramiyelere de zam yapılması talebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından olumlu karşılanmış ve bir zam sinyali verilmişti.

Televizyon programında emekli bayram ikramiyesine ilişkin soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesine yapılacak zam konusunda bilgi verdi. Ayrıca, bugüne kadar emeklilere toplam 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi ödendiğini de ifade etmişti.

SİNYALLERİ VERİLMİŞTİ

Bakan Işıkhan, “Emeklilerimize bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı'mız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanı'mızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede, çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz” şeklinde ifadelere yer vermişti.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin her gündemi, bizim gündemimizdir. Milletimizin her sıkıntısının çözümü sorumluluğumuzdur. Depremden teröre, en küçük bir zafiyete izin vermiyoruz"

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı, 10 Nisan'da kutlanacak. Emekli bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara yatırılacak. Bu nedenle, 1-9 Nisan tarihleri ​​arasında tüm emekliler ilk ikramiyelerini alacaklar.

Diğer ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesinde, 10-15 Haziran haftasında gerçekleştirilecek.