Çalışan herkese müjde 600 TL zam

Çalışan herkese müjde 600 TL zam

Çalışanlara müjdeli haber geldi. Birçok kişi faydalanıyor, işte tüm detaylar ve merak edilenler.

Kamuda çalışan memurları ve memur emeklilerini doğruda ilgilendiren toplu sözleşmelerde uzlaşmada için verilen süre bugün itibari ile doluyor. Taraflar bugün saat 24:00’a kadar uzlaşacakla veya uzlaşmazlık tutanağı tutturulacak. Memur – Sen ve Türkiye Kamu – Sen taban aylığı 600 lira seyyanen zam gelebilir.

ferhat-haberay-kopyasi-kopyasi-83.png

2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebine karşılık olarak; hükümet, 2022’nin ilk altı ayı içerisinde yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı ayları içinde yüzde 6 + 6 ve enflasyon farkları teklifin yapılmıştı.

Uzlaşının sağlanması durumundaysa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek ve 31 Ağustos tarihine kadar çalışmalarını tamamlayarak kararını açıklayacak.

ferhat-haberay-kopyasi-kopyasi-82.png

Dünya’nın sorularını cevaplayan SAĞLIKSEN Başkanı Semih Durmuş şu açıklamaları gerçekleştirdi; “Başkanımız, başkanlarımız, teknik ekipler her düzeyde görüşmeler sürüyor. Bir toplusözleşme imzalanması için zorluyoruz. Uzlaşma çıksın istiyoruz. Ancak istediğimiz noktaya ge​​​​​​​lebilmiş değiliz”

Geçen dönemlerde de hakem heyetine gittiğinin altını çizen Semih Durmuş, çalışanları mutlu edecek bir ücret üzerinde arayışında olduğunu belirtti. İkinci bir dönem için tekrar hakem heyetinde çözülecek bir sözleşmenin hak kayıplarına sebep olabileceğinin de altını çizdi.

ferhat-haberay-kopyasi-kopyasi-81.png​​​​​​​

Sağlık çalışanları noktasında da salgında çok ağır şartlarda görev yapılan bir dönemin geride bırakıldığını vurgulayan Semih Durmuş, şunları söyledi;“Bu dönemde, eleştirilerimiz hep daha iyi hizmetin sunulması yönünde oldu. Ancak sağlık çalışanlarını ücretler ve sosyal haklar bakımından çok mağdur olduğu da ortada” dedi.