4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu tüm emekliler Dikkat! SSK ve Bağ-Kur'lular 3 maaş birden alabilecek! Hemen başvurmanız gerekiyor!

4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu tüm emekliler Dikkat! SSK ve Bağ-Kur'lular 3 maaş birden alabilecek! Hemen başvurmanız gerekiyor!

Şartları sağlayan vatandaşlar SGK’dan 3 maaş alma imkanına erişebilecek.

Sosyal Güvelik Kurumu o şartları sağlayan vatandaşlara birden fazla maaş bağlıyor. Emekli olup olunmamasına bakılmadan SGK o kişilere birden fazla maaş veriyor.

Sosyal güvenlik Kurumu, sigortalı kişilerin hayatını kaybetmesinin ardında geride kalanları güvence altına alabilmek için emekli aylığı bağlıyor.

SGK tarafından verilen Bu aylık, dul, yetim veya ölüm aylığı olarak tanımlıyor. Ayrıca emekli maaşı alanlar vatandaşlarda bu haklardan yararlanabiliyor. Ancak vatandaşların bu haktan faydalanması için belirli şartlar bulunuyor.

3 MAAŞ BİRDEN ALABİLİR

SSK (4A), Bağ-Kur (4B) veya Emekli Sandığı (4C) sigortasına sahip vatandaşlar, vefat etmiş eşinden dul maaşı alma hakkına sahipken böylece çift maaş hakkı elde etmiş oluyor.

Hem kadınlara hem de erkeklere tanınan bu hak eşlerden biri vefat ettiğinde hayatta kalan kişi, ölen eşinin emekli aylığını almaya hak kazanıyor.

Ancak dul aylığı alan kişi, evlendiği takdirde bu maaş otomatik olarak kesilir. Eşinin ölümünden ardından dul aylığı alan ve kendi emekli maaşı bulunan kadınlar, babalarının vefatından sonra yetim aylığı da alabiliyor.

Bu haklarla birlikte emekli olan bir kişi hem dul aylığı hem kendi maaşı hem de babasından yetim maaşını alabiliyor. Böylece aldığı maaş sayısı 3’e çıkıyor.

Bu haktan yararlanabilmek için önemli olan nokta, kişinin alacağı maaşların farklı sigorta sistemlerine bağlı olması gerekiyor.

Yani, Bağ-Kur emeklisi bir kadın, SSK'lı eşinin vefatından sonra dul aylığı almaya devam edebilir. Yetim aylığını ise Emekli Sandığı'ndan emekli olan babasının vefatından sonra alabilir.

BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

Çift maaş almak isteyen kişiler, SGK İl Müdürlüklerine giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru için öncelikle ölüm aylığı talep belgesi doldurularak kuruma iletilmesi lazım. Ayrıca nüfus cüzdanı da başvuru için gerekli olan tek evrak olarak sunuluyor.