17 Milyon Emekliye Geceyarısı Zam Açıklaması Geldi! En Düşük Emekli Maaşı 20 bin TL Olacak…

17 Milyon Emekliye Geceyarısı Zam Açıklaması Geldi! En Düşük Emekli Maaşı 20 bin TL Olacak…

Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin beklediği haberi verdi. Erdursun, net rakamı açıkladı. İşte ayrıntılar...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin beklediği emekli aylığı ve seyyanen zam ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Net rakamları açıklayan Erdursun, milyonlarca emeklinin beklediği haberi verdi.

Yapılan düzenleme sonucunda emekli maaşı zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Ancak, 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı alan milyonlarca emekli artıştan etkilenmedi ve en düşük emekli aylığı 10 bin TL'de kalmaya devam etti.

Bu durum, 15 bin TL açlık sınırının altında en düşük emekli aylığı alan emekliler arasında tepkilere yol açtı. Pek çok emekli, sosyal medya hesaplarında maaşlarına düzenleme getirilmesi ve seyyanen artışın yapılmasını istiyor.

EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN LİRA MI OLACAK?

Son günlerde, bayram ikramiyesi yerine seyyanen zammın gündemde olması dikkat çekiyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zammın, maaşların ve seyyanen zammın olması gereken rakamlarını ortaya koydu.

Erdursun, 2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesaplama sistemi değişmeseydi en düşük emekli aylığının 20 bin TL olacağını belirtti.

Erdursun, konuya ilişkin olarak, "10 bin TL'nin üzerinde bir seyyanen artışın yapılması muhakkak gerekiyor" diyerek, maaşların daha adil bir düzeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Bayram ikramiyesi için de olması gereken rakamın 10 bin TL olduğunu vurgulayan Erdursun, emeklilerin ekonomik durumlarının daha iyi hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.