Battlefield 1'in Support Sınıfında Başarılı Olmanız İçin Ne Yapmanız Gerekiyor?

Battlefield 1'in Support Sınıfında Başarılı Olmanız İçin Ne Yapmanız Gerekiyor?

Oyuncular arasında bir anket yapılsa Support oyuncu sınıfı büyük bir olasılıkla en az rağbet gören sınıf olurdu. Karakter sınıflarının bulunduğu çoğu oyunda oyuncuların Support sınıfına olan negatif bakış açısı ne yazık ki Battlefield 1 oynayanlar arasında da devam ediyor. Support karakterler her zaman Assault karakterler tarafından eziliyor ve onlara her zaman destekçi, mühimmat taşımakla görevli karakterler olarak bakılıyor.

Support sınıfı oynamak konusunda aklınızda bazı şüpheleriniz olabilir, ancak birçok oyuncu bu sınıfa karşı yanlış düşüncelerle ön yargı besliyor. Savaşta etkisiz kalması, çabuk ölmesi gibi sebeplerle eleştirilen sınıf aslında özelliklerine uygun kullanıldığında harikalar yaratabiliyor. Tüm sıkıntı Support karakter alıp ona uygun davranmamakla ilgili. Battlefield 1’deki silah sınıfları arasında çoklu karşılaştırma yapabildiğimiz Symthic adlı site üzerinden yapılan karşılaştırma aslında bize bu konuda çok şey anlatıyor.

Battlefield 1 Sınıf Karşılaştırma

Yukarıda grafiğini görebileceğiniz karşılaştırmada Support sınıfına ait silahlarla Assault sınıfına ait silahlar karşılaştırılıyor. (Bilmeyenler için söyleyelim: Grafikte bulunan kırmızı ve turkuaz renkli çizgiler Assault sınıfına ait silahlara ait. Diğer renkler ise Support sınıfına ait silahlar.)

Battlefield 1'deki altın kaplama silahlara göz atmak için tıklayın.

Hiçbir oyuncunun karavana atmadığı varsayılarak yapılan testte, sizin de görebileceğiniz üzere, 35-40 metreye kadar olan mesafede Assault sınıfı silahlar Support sınıfına kıyasla daha kısa sürede adam öldürebilme gücüne sahip. Ancak oyunda hiçbir oyuncu her attığını hedefe gönderemiyor. Görselin alt tarafında bulunan grafikte görebileceğiniz gibi, Assault sınıfı silahlara kıyasla, Support sınıfı silahlarla düşmana verilebilecek hasar ortalaması Assault sınıfı silahlara kıyasla daha fazla. Yani ortalama alındığında Support sınıfı silahlar ile düşmanı daha kısa sürede etkisiz hâle getirebilme şansınız var. Tabii, küçük bir şartla: İyi bir aim.

Özetle; benim aim’im çok iyidir, attığımı vururum, çok nadir ıskalarım diyorsanız durmayın, yakına girin ve hiç tereddüt etmeden düşmanla savaşın. Ancak kendinize bu konuda pek güvenmiyorsanız, düşmanla aranızdaki mesafeyi koruyun ve savaş alanında arkadaşlarınıza geri plandan destek olun.

Oyuncular genellikle oynadığı sınıfta tam bir kontrol sağlayamadığı için hemen bırakmayı seçiyor. Ancak savaş alanına girmek yerine 50 metre gibi bir mesafe koyarak uzaktan oynadığınızda, bombaların hedefi olmadığınız bir yerde, keskin nişancıları indirmek dışında bir şeyle uğraşmadığınızda, Support olarak takımınıza ne kadar yararlı olduğunuzu hissetmeye başlayacaksınız. Hatta aynı sebeplerden, bombalardan kaçmak için, size yakın mesafede bulunan tankları da siper olarak kullanabilirsiniz.

Unutmayın; Support sınıfı her ne kadar takımın en çok adam öldüren oyuncu sınıfı olmasa da takımın baskı yapmasını ve açıklarını kapatması konusunda oldukça yararlı bir sınıf. Bu sınıfı iyi değerlendirmek tamamen sizin ellerinizde!

Oyun çıkmadan önce, Battlefield 1 ekibinin oyundaki silahlar hakkında açıklamalar yaptığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.