Battlefield 1'in Altın Kaplama Silahlarına Bakmak İster Misiniz?

Battlefield 1'in Altın Kaplama Silahlarına Bakmak İster Misiniz?

Birinci Dünya Savaşı döneminin atmosferini oldukça güzel yansıtan, savaşta yaşanan ölümlere dikkat çeken ve savaşın pespayeliğini ve gereksizliğini vurgulayan Battlefield 1’in çıkış tarihine bir haftadan az bir süre kaldı. Battlefield 1 her ne kadar, hikâye modunda, savaşın yaşattığı acılara ve ölümlere değinen ve bunların ne kadar boş bir amaç uğruna olduğunu anlatmaya çalışsa da neticede FPS tarzında bir savaş oyunu ve oyunun vazgeçilmez enstrümanları tahmin edeceğiniz üzere silahlar.

Mekaniği olsun oynanışı olsun oldukça beğenilen Battlefield 1, silahlara gelecek olan kaplamalar ile biraz da olsa oyuncuları tedirgin etti. Özellikle Birinci Dünya Savaşı hikâyesini konu alan bir oyunda altın gibi silah kaplamalarının ne kadar gerekli olduğu konusunda insanların akıllarında bir soru işareti oluşmadı değil. Oyuncuların oyun içerisindeki sürekliliğini sağlamak, heveslerini diri tutmak adına yapılan ve günümüzde oldukça popüler olan bu tarz uygulamaların 1910lu yıllarda geçen bir oyunda kullanılması ne kadar doğru tartışılır.

Neyse, bu tartışmayı bir kenara bırakalım ve gelelim altın kaplamalı silahlara ve bunları oyun içinde nasıl edineceğimize. DICE’ın aktardığı bilgiye göre oyun içinde adına Scraps adı verilen parçaları toplayıp harcayarak veya kazandığınız Battlepack’leri açarak altın kaplamalı silahları edinebiliyorsunuz. Battlepack’ler bulunma sıklığına göre üç farklı kategoriye ayrılmış: Special, Distinguished ve Legendary. Enderliğine göre ayrılan bu kategorilerde sırasıyla üç farklı kutu bulunuyor: Standart, Enhanced ve Superior. Eğer oyuncunun istediği kaplama tarzı Battlepack’lerin içerisinde mevcut değilse istediği kaplama tarzı gelene kadar beklemekten başka çaresi yok.

[battlefield1turkiye]

battlefield-1-altin-kaplama-silahlar

Battlefield 121 Ekim tarihinde PCPlaystation 4 ve Xbox One platformları için satışa sunulacak. Early Enlister Deluxe Edition için ön sipariş verenler 18 Ekim tarihinde satın aldıkları içeriğe erişebilecekler.

(Battlefield 1 ile ilgili yaptığımız diğer haberlere göz atmak için tıklayın