Battlefield 1'de Assault Sınıfının Efendisi Olmanın Yolları

Battlefield 1'de Assault Sınıfının Efendisi Olmanın Yolları

Battlefield 1’de oynamak ve kazanmak tamamen görevleri takip edip yerine getirmekle ilgilidir ve bunu Assault sınıfı oynayanlardan daha iyi kimse yapamaz. Sürekli düşmanın üzerine gidip pek çok kez ölebilirsiniz, ancak düşmana kazandırdığınızdan daha fazlasını takımınız için kazandıracağınız kesin.

Yakın mesafe mücadeleyi gerekli kılan her harita, isabetliliği ve hasarı göz önüne alındığında, Automatico Trench silahının kullanımı için oldukça elverişli. Yakın mesafe mücadelenin yanında orta mesafeli mücadeleyi de gerektiren haritalarda ise kesinlikle Hellriegel silahını kullanmak isteyeceksiniz.

Silahların hasar ve isabetliliği her ne kadar ortalama üzerinde olsa da Assault olarak oynarken yine de silahınıza süngü takmak isteyebilirsiniz. Süngü kesinlikle savaşta işinize yarayacak elverişli bir alet. Ancak siz yine de ilk defa Assault sınıfı oynuyorsanız süngüyle fazla haşır neşir olmayı düşünmeyin. Assault sınıfına alıştıkça zaten yavaş yavaş süngüyü de kullanmaya başlarsınız.

Battlefield 1 Assault

Assault sınıfı olarak oynamaya başladığınızda savaşta oldukça işinize yarayacak birkaç ekipmanınızın daha olduğunu fark edeceksiniz. Bunlar tanklara karşı kullanabileceğiniz mayınlar ve bombaların yanı sıra zor durumda yararlanabileceğiniz gaz bombaları olacak. Ayrıca, gaz bombasını düşmanı şaşırtmak için de kullanabilirsiniz. Bulunduğunuz veya sıkıştığınız yerden farklı bir yere doğru fırlatarak düşmanın aklını karıştırabilirsiniz.

Akıllıca ve takımınızla koordineli bir şekilde oynarsanız bölgeleri birer birer rahatlıkla almanız için önünüzde hiçbir engel kalmaz. Kendinize üç farklı bölge seçin ve bu bölgelerde düşman mevzilerine daha yakın oynayın. Böylece düşman gözcülerine çok daha az fırsat vermiş olursunuz. Seçtiğiniz bölgeler arasında belirli ve uygun aralıklara yer değiştirin. Savaşın seyrinin sizin ellerinize geçtiğini hemen fark edeceksiniz.

Öncelikle hem kendi takımınızın hem de düşman takımın nasıl bir stratejiyle oynadığını kavrayın. Oyuna göre kendinize bir strateji seçmeli veya baştan seçmiş olduğunuz stratejiniz oyuna uymuyorsa ondan vazgeçmelisiniz. Amacınız kendinizi eğiterek herkesin ilerisine taşımak olmalı.

Düşman takımın respawn atma zincirini elinizden geldiğince bozmaya çalışın. Siz baskı yaptıkça bu düşman takımı oyuncularını normalde respawn attıkları yerin daha gerisinde respawn atmaya zorlayacak ve takımınızın o bölgeyi daha kolay şekilde ele geçirmesine yardımcı olacak. Buna ek olarak düşman takım oyuncularını birbirinden ayrı düşürmek onların koordinasyonunu bozacak ve takımınız için kolay bir zaferin önünü açacaktır.

(Support sınıfı için hazırladığımız rehberi incelemek için tıklayın.)