Yeni Metro Oyunu 2017'de Geliyor!

Yeni Metro Oyunu 2017'de Geliyor!

Dmitry Glukhovsky’nin aynı adlı romanından uyarlanan ve olağanüstü bir oyun atmosferiyle oyuncuları büyüleyen Metro serisinin yeni oyununun 2017 yılında çıkacağı açıklandı. Metro 2033 ve Metro 2034 kitaplarıyla üne kavuşan yazar dün gece itibarıyla serinin yeni kitabının ön siparişe açıldığını duyurdu. Bu haberin devamında ise başka bir sürpriz vardı. Ön siparişe açılan kitabın hemen altında da oyun serisinin devam oyununun 2017 yılında oyuncularla buluşacağı yazıyordu.

Kitabın ve hâliyle oyunun hikâyesinin temel noktasının dayandığı noktayı özetlemek gerekirse; nükleer savaşın ardından mahvolmuş olan Moskova’da artık yeryüzünde yaşamak imkânsız hâle gelmiş ve hayatta kalanlar yaşayabilmek için yer altında bulunan metro tünellerine yerleşmek zorunda kalmıştır. Kontrol ettiğimiz Artyom ile birlikte kendilerine Dark Ones denilen oyun içindeki kötülüğün vücut bulmuş hâli olan mutantları yok etmek amacıyla görevden göreve koşuyoruz.

Oldukça sürükleyici ve de insanı geren oynanışa sahip serinin devam oyunu son çıkacak olan, dün gece ön siparişe açılan, kitabın sonrasını anlatacak. Kitap, serinin son kitabı olacak ve Artyom ve halkının yüzeye çıkma çabalarını anlatacak. Bundan başka oyun hakkında başka hiçbir şey bilinmiyor. Oyun hakkında ne bir görsel ne de geliştirici firmasının kim olacağına dair hiçbir şey paylaşılmış değil. Tek paylaşılan oyunun 2017 yılında oyuncularla buluşacak olması.

Takipte kalın, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz, Artyom’un peşindeyiz. :)

Metronun Yeni Oyunu