Yeni Metro Oyunu 2017'de Değilmiş!

Yeni Metro Oyunu 2017'de Değilmiş!

Metro 2033 ve Metro 2034 kitaplarıyla dünya çapında ünlenen yazar Dmitry Glukhovsky, dün serinin yeni ve son kitabı olacak olan Metro 2035’in ön siparişe açıldığını duyurmuştu. Bu durum gerek kitabın hayranlarını gerekse de kitaptan esinlenilip yapılan Metro oyunlarının hayranlarını heyecanlandırmıştı. Çünkü ön siparişe açılan kitabın resmi internet sitesinde yeni Metro oyununun 2017 yılında geleceği

yazıyordu

. Bir anda bütün dünyaya yayılan ve oyun sektörünün gündemine bomba gibi düşen bu haber herkesi sevindirmişti, ancak bu sevinç çok kısa sürdü.

Haberin çok kısa sürede çok fazla kişiye yayılmasının ardından Metro oyunlarının geliştiricisi Deep Silver, haber hakkında açıklama yapmak zorunda kaldı. Twitter üzerinden yayınladıkları açıklamada yeni oyunun 2017 yılında çıkmayacağı söylendi. “Oldukça büyük bir başarıya imza atan oyun serisinin devamı hakkında Deep Silver’ın çok güzel planları bulunmaktadır, ancak, üzülerek söylüyoruz ki, yeni Metro oyununun 2017 yılında çıkacak olması bunlardan biri değil.” Şeklinde yapılan açıklamanın ardından Metro 2035 kitabının resmi internet sitesindeki yazıda değiştirilip “Adlandırılmamış Metro projesi” yapıldı ve 2017 yılı yazısı açıklamadan silindi.

Metro 2035