XCOM 2'nin Yeni Güncellemesinin Detayları Belli Oldu

XCOM 2'nin Yeni Güncellemesinin Detayları Belli Oldu

Firaxis'in geliştiriciliğini üstlendiği, 2K'nın ise yayıncılığını yapmakta olduğu sıra tabanlı strateji oyunu XCOM 2'nin yeni güncellemesi yayınlandı. Yeni gelen güncelleme oyunu tabiri caizse baştan aşağı değiştiriyor.

Bu yılın en iyi yapımlarından birisi olan XCOM 2'nin şimdilik sadece PC sürümüne merakla beklenen yedinci güncelleme yayınlandı. Klasik video oyunu serisi XCOM'un son oyunu XCOM 2'ye gelen bu güncelleme oyunu bırakan oyuncuları da oyuna geri döndürecek cinsten. Yedinci güncelleme ile birlikte oyuna Gamepad desteği eklenmesinin yanı sıra, oyuncuların bir konsol kontrolcüsü yardımıyla XCOM ekibinin üs olarak kullanmakta olduğu dev uzay gemisi Avenger'i istediği şekilde dolaşabilmesi sağlanıyor. Ek olarak bu güncelleme oyuna gamepad ve Avenger desteğinin yanı sıra serbest kamera modunu da sunuyor. Aslında Avenger ile bağdaşan bu özellik sayesinde, Avenger'ın içerisini birinci tekil şahıs kamera açısı ile dolaşabiliyor ve geliştirici ekip Firaxis'in gemi içerisine bıraktığı gizli öğe ve ayrıntıları keşfedebiliyoruz. Bu arada evet yanlış duymadınız, birinci tekil şahıs bakış açısından söz ediyoruz. XCOM gibi strateji tabanlı üçüncü bakış açısıyla oynanan bir oyun için bu özellik tamamı ile yeni bir durum ve bunun sadece Avenger ile sınırlı kalmayacağından söz ediliyor.

Avenger'ın içerisini istediğimiz şekilde dolaşmamız ve nesnelerle, gizli öğelerle etkileşime geçebilmemizin şimdilik oynanışa bir etkisi olmasa da oyunun atmosferini ve yapısını oldukça güçlendiriyor. Özellikle süregelen Avenger gemisinin içeriğini merak eden oyuncular için birinci tekil şahıs bakış açısıyla gezebilmek oldukça farklı bir deneyim olacak.

Eğer sizde XCOM 2'yi artık PC üzerinde gamepad ile oynamak ve XCOM için bir yenilik olan birincil tekil şahıs bakış açısı ile Avenger gemisini gezmek istiyorsanız oyunu Steam üzerinden güncelleyebilirsiniz. Güncellemeyi tanıtan ve serbest kamerayı nasıl deneyeceğinizi anlatan videoya ise hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.