Watch Dogs 2’de Yapılabilecek 15 Süper Şey!

Watch Dogs 2’de Yapılabilecek 15 Süper Şey!

Akıllı telefonlarla sahip "hipster"ler ve yüksek teknolojiye sahip hükümet ajanlarıyla donatılmış bir dünyada, keşfedilecek birçok şey var değil mi?! San Francisco'nun kurgusal bir versiyonunda geçen Watch Dogs 2, çoğumuza(tamam tamam, bazılarımıza) güneş gözlüğü ve şapka takan havalı bir hipster olma hayallerimizi gerçekleştirme imkanı sunuyor. DedSec için çalışan bir bilgisayar korsanı olan Marcus Holloway'ın tek oyunculu ve çoklu oyunculu görevlerle kendini her türlü sıkıntıya soktuğu hikaye, geçtiğimiz yıl Ubisoft tarafından piyasaya sürüldü. Bu gelişme, birçoğumuzu sevince boğdu.

Oyunu bir veya iki kere bitirmiş olsanız bile, bahse girerim ki gözden kaçırdığınız çok şey var. Yoksa oyunun içindeki gizli özellikleri çoktan keşfettiniz mi? Peki oyundaki telefonunuza bazı özel parçalar yüklemeye ne dersiniz? Ya da birinin telefonuna dijital kanıtlar yerleştirerek polisi onların üstüne çekmek nasıl bir fikir? Eğlenceli gözüküyor değil mi? İşte karşınızda Watch Dogs 2 oynarken yapabileceğinizden haberiniz bile olmayan 15 eğlenceli aksiyon! Haydi durmayın! Tekrar kendinizi kaptırın! Listemize başlayalım...

15. Bir Aracı Uzaktan Kontrol Etme

Watch Dogs 2'de ilerleme kaydettikçe, yavaş yavaş faydalanabileceğiniz özellikler açıyorsunuz. Bu özelliklerden bir tanesi, oyuncunun "hack" yeteneklerini kullanarak araçları kontrol etmesini sağlıyor. Sürücü koltuğuna oturmadan ileri, geri, sağ ve sol komutlarını kullanarak hedefinizdeki aracı kolayca kontrol edebilirsiniz. Fark edildiğiniz için başarısız olduğunuz görevlerde bu özelliğin çok faydasını göreceksiniz!

İlk olarak hedefinizi görebileceğiniz bir pozisyon seçin. Bu özelliği tamamlamak için bir kamera veya gözetleme noktasından yararlanabilirsiniz. Aracın kontrolünü direkt olarak ele geçirebileceğiniz gibi, bu iş için "drone"nizi de kullanabilirsiniz. Her iki şekilde de rakibinize ait bir aracının kontrolünü ele geçirebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Eğer drone yöntemini kullanacaksanız düşman gözcülerine dikkat edin!

14. En İyisinden Sosyal Mühendislik

Social Engineering” özelliğini açtığınızda, çevrenizdekilerin telefonlarını "hack"layabilir ve dikkat dağıtmak için kullanabilirsiniz. Bunun için kullandığınız hack araçlarınızı birleştirmeniz gerekiyor. Şöyle ki, zaman zaman karakterinizi, "drone"nizi ve etrafınızdaki kamera ağını senkronize bir şekilde kullanmanız gerekebiliyor. Bu özelliği kullanmak her ne kadar karmaşık olsa da emin olun, bazen katlandığınız zahmete sonuna kadar değiyor.

Neyse ki, oluşturacağınız dikkat dağınıklığı, her alarm seviyesinde kullanılabiliyor. Eğer yakınınızdaki bir gözcü sizi fark ederse yaklaştıkları yönde bir karmaşa yaratabilir ve bundan faydalanabilirsiniz. Unutmayın ki bu özellik, gözcülerin alarm seviyesi, sarı ve kırmızı düzeyindeyken işe yaramıyor.

13. Kendi Müziklerinizi Getirin!

İlk olarak oyundaki akıllı telefonunuzu açın ve belgeler kısmına gelin. Kendi müziklerinize ulaşabileceğiniz “SoundSneak” medya uygulamasını indirin. Bu bölümde her şarkının oyun içi radyosuna eklendiğini göreceksiniz. İstediğinize göre çalma listeleri düzenleyebilir ve kolayca çalabilirsiniz. Görevleri yaparken ya da şehirde koşuştururken müziklerinizin tadını çıkartın!

12. Havalı ve Benzersiz Araçlar Kullanın

Grand Theft Auto’da da olduğu gibi, Watch Dogs 2 de birçok benzersiz aracı oyuncuların beğenisine sunuyor. Bu araçlar şehirde gezerken sürüş yeteneklerinize bağlı olarak muazzam bir deneyim sunuyor. Oyuna gelen Jurassic Park temasıyla birlikte gelen en dikkat çekici özellik de kornaya bastığınızda yüksek bir "Velociraptor" sesi çalması!

Jurassic Park ilginizi çekmedi mi? Peki “Danger Mobile”ye ne dersiniz? San Francisco sokaklarına zehirli gaz pompalamanızı sağlayan radyasyon yüklü bir araç! Her şekilde, bu araçlar "hatchback"lara göre keyifli bir farklılık yaratıyor. Bu araçları oyunda bulmak biraz zahmet istiyor; fakat hemen pes etmeyin ve şehrin arka sokaklarındaki fırsatları aramaya devam edin!

11. Yeni Ufuklara Ulaşmak İçin Quadcopter’inizi Kullanın!

Reddit kullanıcısı “RaidenlsDead” sayesinde öğrendik ki; Quadcopter’i kullanarak oyunda yeni yüksekliklere çıkabiliyoruz. Bu, birçok oyuncunun gözden kaçırdığı bir detay.

Quadcopter’e sahip olduğunuz zaman, yüksek noktalardan atlarken onu bir dayanak olarak kullanabilirsiniz.

Marcus’un, Quadcopter’e tırmanmasını sağlayan bu küçük numara, oyunun parkur animasyonunda göze çarpıyor. Bu hareketi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek, birkaç deneme gerektiriyor; ama sonucu gayet havalı.

10. Bize Söylemediğin Bir şey mi Var Ubisoft?

Hakkını vermemiz gerekiyor ki Ubisoft, oyunlarını nasıl pazarlayacağını çok iyi biliyor. Oyunlar yayınlanmadan önce ufak tefek eksiklikler olsa da takipçileri çok iyi biliyor ki; yayınlanacağı gün onları bekleyen muazzam bir eser var. Ubisoft bu sefer, oyun içine gizli bir trailer yerleştirmeyi seçti ve bunu çok az oyuncu fark etti!

Trailer’i bulmak için öncelikle Stanfort Üniversitesi istikametinde ilerleyin ve “Unistolen” isimli yan görevi bulun. Birkaç pseudo-Ubisoft geliştiricisinin, bir kullanıcının Assassin’s Creed trailer'lerini erken yayınlamaları hakkında söylendiklerini fark edeceksiniz. İlerleyip Ubisoft ofislerinin en tepesine ulaştığınızda gizli trailer'i görmek için sunucularını "hack"lemeniz yeterli.

9. Kıyamet Quadcopter’ini Açın

Quadcopter, son derece kullanışlı olmasının yanı sıra, Watch Dogs 2’de isteğe bağlı olarak açabileceğiniz bir araç. Çoğu oyuncu, oyunun sonuna kadar bu aracın varlığını bile unutuyor. Yan görevler sayesinde para kazanabilir ve 67.500 dolar ödeyerek bu aracı açabilirsiniz; ama unutmayın ki bunu yapmak, bir hayli zahmetli ve sıkı çalışma gerektiren bir iş. Bunun sonucunda birçok işte faydalanabileceğiniz kullanışlı bir araç elde edeceksiniz.

Quadcopter’le neler yapabileceğinizi sorduğunuzu duyar gibiyim. Öncelikle bu 3 boyutlu olarak basılmış drone, neredeyse oyundaki tüm bina ve havalandırma kanallarına kolayca girebiliyor. Marcus’u zorlu engellerle uğraştıracağınıza, kolayca Quadcopter’inizi yollayabilirsiniz. Quadcopter, mesafe ölçer, çıkartılabilir araçlar ve hız takviyesiyle güçlendirebileceğiniz bir canavar!

8. Geliştirilmiş Patlayıcılarla Gezintiye Çıkmak

Oyunda bir aracı, sadece drone'nizi kullanarak kontrol edebileceğinizi artık biliyorsunuz. Peki bir minibüsü patlayıcılarla doldurup düşman üssüne göndermeye ne dersiniz? Öncelikle büyük bir araç çalarak (Kargo arabası iyi bir seçenek) tam anlamıyla bulabildiğiniz bütün boş yerlere patlayıcı yerleştirin. Daha sonra, drone'nizi aktif hale getirin ve mega bombanızın kontrolünü alın. Aracı düşman üssüne sürün ve Marcus’a geçip fitili ateşleyin!

7. Asıl Parti Şimdi Başlıyor!

Birçoğumuz okulda, kabadayılar, zorlu ödevler ve hayal kırıklıkları yüzünden zor zamanlar yaşamışızdır. Video oyunları hem o zamanlarda hem de şimdi bunlardan bir kaçış yolu görevi üstleniyordu. Şimdi Watch Dogs 2 ile partinin tadını çıkarma ve sevmediğimiz tiplerin gecelerini mahvetme fırsatına sahibiz.

Oyunun bir bölümünde, limanda parti veren bir grup öğrenciyle yollarımız kesişiyor. Herkes en güzel mayoları, içkiler ve partiyi hareketlendiren müzikler eşliğinde çılgınca eğlenirken Marcus çıkageliyor. Marcus, flaş bombaları ve birilerinin gecesini mahvetmeye yetecek kadar ekipmana ve donanıma sahip. Kalabalığın arasına atacağınız bombayla partinin fitilini ateşleyebilirsiniz!

6. Yeni Seviyelere Tırmanma

Oyundaki Golden Gate Köprüsü’nün ölçeklendirilmesi için yerleştirilen görünmez duvarları, akıllı telefonunuz sayesinde kolayca kullanabilir ve şehrin güzel manzarasını izlemek için oyunun en yüksek noktasına kolayca çıkabilirsiniz.

Öncelikle pozisyon alıyoruz. Marcus’u köprünün en büyük destek halatlarından birinin yanına götürün. Oyundaki telefonumuzun selfie özelliğini kullanarak destek halatı boyunca en tepeye ulaşana kadar yürümeye devam edin. Tepeye ulaştığınızda, otomatik tarama animasyonunu başlatmak için karşılık gelen düğmeye basılı tutmanız gerekiyor ki, Marcus köprünün payanları arasında atlayabilsin. Başardınız!

5. Baştan Aşağıya Hipster Olmanıza Gerek Yok

Hadi ama! Bu bir açık dünya oyunu. Bu, mağazaları gezip karakterinizi istediğiniz gibi giydirebileceğiniz anlamına geliyor. Değil mi? Tabii ki de! Watch Dogs 2’de, Ubisoft işi biraz daha ileriye taşıdı ve çok çeşitli, karakterinizi tepeden tırnağa kadar stilize edebileceğiniz, bir dünya kıyafet ekledi. Oyunda istediğiniz her şeyi giyebilirsiniz; ama çok da abartmamak lazım.

Dahası, sokağın aşağısındaki kahve dükkanına gitmek için jilet gibi giyinebilir, en havalı kombinlerinizi dilediğiniz gibi uygulayabilirsiniz. İhtiyacınız olan her şey oyunda var. Hazır kıyafet başlığındayken Ubisoft’un hipster’liğe neden bu kadar taktığını da sormadan geçemeyeceğim.

4. Akıllı Telefonunuzun Hakkını Verin

Oyun dünyasının önde gelen bilgisayar korsanı Marcus’un elinde, her zaman güvendiği akıllı telefonu var. Tabii ki de kullanılabilecek uygulamalar olmadan, akıllı telefonlar basit bir iletişim cihazından başka bir şey değil. Watch Dogs 2, oyun içindeki uygulama marketinden telefonunuzun hakkını vermeniz için bir sürü uygulama indirmenizi sağlıyor.

Bunların en başında HUD’de kullanabileceğiniz Nudle Maps, gerçek hayatta kullanılan Uber uygulamasının benzeri olan Driver SF ve yine gerçek hayatta kullandığımız Shazam uygulamasının bir benzeri olan ve oyundaki müzikleri bulmanızı sağlayan SongSneak uygulamaları geliyor.

3. Sosyal Hayatta, Kontrolü Ele Alın

Her başarılı açık dünya oyunundaki gibi, Watch Dogs 2’de de dans hareketleri, mimikler ve duygusal durumlar gibi, oyuncuların avantaja çevirebilecekleri ögeler bulunuyor. Yine de şansınızı fazla zorlamamakta fayda var; çünkü kişilerle flört ederken alacağınız tepkiler de gerçek hayattaki gibi iyi veya kötü sonuçlanabilir. Yine de şansınızı denemekten zarar gelmez!

Eğer durum kontrolden çıkıyorsa ortamı yatıştırmak için bir “Chill” tavrı mevcut. Eğer bu da işe yaramazsa kavgadan kaçmak için koşarak ortamdan uzaklaşabilir ya da olayı bir gövde gösterisine çevirmek için silahınıza davranabilirsiniz. Bunlara ek olarak kişilerin banka hesaplarını "hack"layabilir, acil durum hesaplarını batırabilirsiniz! Eğer yemek alacak paraları yoksa insanlar, sizin yemek davetinizi nasıl geri çevirebilir?

2. Uzaktan Hırsızlık

Oyunda yeterince ilerlediğinizde, istediğiniz aracı, sürücüsü halihazırda onu kullanırken "hack"layabilme yeterliliğine ulaşırsınız. Bu beceriniz, aracı ekledikten sonra sürücüyü de hack’lama becerinizi geçersiz kılar. O yüzden işe başlamadan önce iki kere düşünün.

Eğer bu özelliği doğru kullanabilirseniz kaçış yolunu kullanarak birkaç düşmanınızı etkisiz hale getirebilir, hiç kimseye ilişmeden suç mahallinden kolayca uzaklaşabilirsiniz. Tabii ki de aracın gerçek sürücüsünün kafası bir hayli karışmış olacak; ama kimin umurunda? Sonuçta o gerçek bir insan değil!

1. Herhangi Birine, Dijital İftira Atma

Yolda yürürken herhangi bir suça denk geldiğinizi düşünelim. Örneğin, kumar oynamak için yaşlıların parasını çalan biri. Ne yaparsınız? Watch Dogs 2’de bu sorunun cevabı, hack yeteneklerinizi kullanarak o kişinin dijital cihazlarına dijital kanıtlar yerleştirmekten geçiyor. Belki de oyunun en eğlenceli özelliğinden bahsediyoruz!

Dijital cihazları gizlice "hack"layabilme yeteneğine kavuştuğunuzda, istediğiniz kişinin telefonuna dijital kanıtı yerleştirebilir, onları kolayca suç veri tabanına yerleştirebilirsiniz. Kısa süre sonra güvenlik güçleri gelecek ve o kişiyi sonsuza kadar tutuklayacaklar! Bazı durumlarda polis güçleri, bu kişiler üzerinde şok tabancası da kullanabiliyor; ama o kadar da olur canım!