VR First, VR’ın Geleceği İçin Sektörü Güç Birliğine Davet Ediyor

VR First, VR’ın Geleceği İçin Sektörü Güç Birliğine Davet Ediyor

Yüzlerce üniversite, zorlu geliştirme ortamının üstesinden gelebilmek için VR kursları ile tanışmak istiyor.

VR First’ün duyurduğu, 201 üniversitenin katılımıyla düzenlenen anketin sonuçları gösteriyor ki tüm dünyada çok sayıda akademik kurum VR geliştiriciliği için programlar oluşturmak istiyor. Fakat bu planları için yeterli donanıma sahip değiller.

VR’a olan ilgi hızla artmaya devam ediyor. Sene başında VR First’ün kuruluşundan itibaren 400’ü aşkın üniversite VR’a olan ilgisini belirtmiş ve bunlardan 201’i VR First Laboratuvarı için başvurmuştur.

Araştırmada ayrıca, ankete katılan 201 üniversitenin %81’inin bir VR kursu planladığını veya verdiğini, öte yandan bu üniversitelerin her birinin iki ve daha az VR gözlüğüne sahip olduğunu görmekteyiz.

Crytek Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Ferhan Özkan, VRLA toplantısında VR First anket sonuçlarını paylaştı ve şunları belirtti: “Tahminlerimize göre, önümüzdeki yıllarda VR sektöründe daha fazla yetenekli mezunlara ihtiyaç duyulacak. Ayrıca elimizdeki bilgilere göre, üniversiteler eğitim amaçlarına ulaşmak ve VR sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli donanıma sahip değil. VR First girişimiyle, biz bu soruna parmak basıyor ve öğrenciler ile geliştiricilerin güçlendirilmesi yönündeki bu kollektif yaklaşıma katkıda bulunmaları için sektörün önde gelen isimlerini davet ediyoruz.”

Bu yılın Şubat ayından itibaren ABD, Yeni Zelanda, Kanada ve Avrupa’dan 14 üniversite VR First programına katıldı. Bu girişim, üniversite kampüslerinde Crytek’in CRYENGINE gibi geliştirme çözümlerini ve teknoloji partnerlerinden son teknoloji VR donanımları sunan VR Laboratuvarları kurarak VR geliştiriciliğini temelden desteklemeyi amaçlamaktadır.

VR First Hakkında: VR First, sanal gerçeklik teknolojisinin gücünü ve potansiyelini keşfetmeye meraklı herkese üst düzey donanım ve teknolojik imkânlar sunmak için tasarlanmış akademik bir girişimdir. Bu program, Crytek ile birlikte VR’ı destekleyen öncü donanım firmalarıyla birlikte çalışarak kampüslerinde VR teknoloji laboratuvarları kurmak isteyen dünya çapındaki eğitim kurumlarını destekler. VR First katılımcılarının, Crytek’in CRYENGINE yazılımına ve VR geliştirme için gereken son teknolojiye tam erişim imkânı bulunur. VR First’ün temel amacı VR dünyasında yeni yetenekleri ortaya çıkartmak ve bu heyecan verici teknoloji için küresel bir topluluk oluşturmaktır.

Daha fazla bilgi için: vrfirst.cryengine.com.

Crytek Hakkında: Crytek, bağımsız bir oyun geliştirici, yayıncı ve son teknoloji ürünü 3D oyun geliştirme çözümü CRYENGINE ile sınırları zorlayan bir teknoloji sağlayıcısıdır. Merkezi Frankfurt’ta (Almanya) olan Crytek’in Kiev (Ukrayna), Budapeşte (Macaristan), Sofya (Bulgaristan), Seul (Güney Kore), Şangay (Çin) ve İstanbul’da (Türkiye) stüdyoları bulunmaktadır. Orijinal Far Cry, Crysis serisi, Ryse: Son of Rome, Warface ve The Climb gibi oyunlar başta olmak üzere pek çok ödüllü ürüne imzasını atan Crytek; PC, konsol ve VR platformlarında eğlenceli ve yenilikçi bir oyun deneyimi sunmakta, oyun hizmetleri sektöründeki yerini daha da sağlamlaştırmaktadır. Bütün Crytek oyunları, “İstediğin Kadar Öde” iş modeliyle tüm oyun geliştiricilerine açık olan oyun motoru CRYENGINE ile üretilmektedir.

Daha detaylı bilgi için www.crytek.com ve www.cryengine.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.