Valve'den Dota 2 Oyuncularına Selam!

Valve'den Dota 2 Oyuncularına Selam!

Dota 2”nin yapımcısı Valve, ikinci bir hesap kullanarak düşük seviyeli oyunculara karşı hile yapan oyuncuları engellemek adına ciddi bir hamle yapacak. Önümüzdeki ayla beraber, “Dota 2” oyuncuları, oyun havuzuna dahil olmak için tek ve geçerli telefon numaralarıyla hesaplarını ilişkilendirmek zorunda.

Bu önlem sayesinde her oyuncu, tek bir hesaba sahip olacak ve bu sayede sıralı maçlar esnasında yüksek seviyeli oyuncular, düşük seviyedeki rakiplerine karşı haksız üstünlük sağlayamayacaklar.

Valve’ye göre Amerika’da, servis sağlayıcı şirketlerin de yardımıyla sahte numara kullanımını önlemek zor değil; fakat uluslararası düzeyde bir kontrolün çok da kolay olmayacağı kanaatindeyiz.

Her durumda, çaylak oyuncuları yenmek için sahte bir numarayla yeni bir hesap oluşturmak, yeni bir ücretsiz Dota 2 hesabı oluşturmaktan biraz daha karmaşık. Valve’ye göre asıl amaçları,

Birden fazla hesap kullanan oyuncular, negatif bir oyun deneyimi yaratırken, bizim amacımız, daha fazla adil karşılaşmanın oynanabileceği uygun bir ortam yaratmak. Oyuncuları, ana hesaplarını kullanmaya yöneltmek, dereceli ve derecesiz maçlarda her ikisi üzerinde pozitif bir etki yaratacaktır.

Oyuncular, 4 Mayıs tarihine kadar hesaplarını geçerli bir telefon numarasıyla doğrulayacak ve bu işlemden sonra aynı numarayı başka bir hesap için kullanmak istediklerinde 3 ay beklemeleri gerekecek.

Aynı zamanda Valve, kurallara karşı gelen oyuncular için daha katı cezaların da yolda olduğunu belirtti. “Griefing” ya da maçları erken terketme gibi yasak hareketlerden dolayı şikayet edilen oyuncular, birkaç saatten birkaç güne kadar banlanacaklar. Bu cezalar, birden fazla hesap kullanan oyuncular için, telefon numarası uygulamasıyla birlikte daha da etkili hale gelecek.