UFC 4 Reklam Kararını Geri Çekti

UFC 4 Reklam Kararını Geri Çekti

EA Games'in dövüş oyunları denildiğinde ilk oyunu olarak gösterilen UFC serisine yeni bir oyun eklendi. 1 ay kadar öncesinde yayınlanan UFC 4 grafiksel olarak bakıldığı zaman yapımın en gerçekçi oyunu olmayı da başardı. Konsollara çıkan oyun, dövüş dinamikleri falan sayesinde bir hayli ilgi topladı.

Eleştirmenler tarafından verilen ilk noktalarda oyunun başarısı da dikkat çekti ve o kadar başarılı bulunan yapım, uzun süre gündemde kalır dengi. Fakat her şey 3 hafta sonra değişti. Çünkü oyuna geçen hafta reklamlar eklendi.

İlginizi Çekebilir: Sims 4 Star Wars Paketi Duyuruldu

UFC 4 Reklamları Yeniden Kaldırdı

Oyuna yeni reklamların eklenmesine neden olan kararla beraber, tam ring alanının içerisinde bazı reklam geçişleri eklenmeye başladı. Müsabaka sırasında bile gösterilen reklamlar tabii ki tepki çekti. Eleştirmenler daha önce puanları açıklamış olduğu için oyunun puanı değişmedi ama tepkiler hat safhada oldu.

Oyunu bırakmak isteyenlerin sayısı artıp, eleştiriler sayısız bir şekilde gelmeye başlayınca EA Games duruma el atmak zorunda kaldı. Firma bu kez oyunda reklam temizleme hareket başlattı. Oyun ekranından gözüken reklamların ve ring alanındaki reklamların büyük bir çoğunluğu kaldırıldı.

UFC 4

Ring alanındaki reklamların kaldırılmasının ardından eleştiriler bitecek mi bilemiyoruz. Çünkü şöyle bir durum var ki oyunda ki reklamlar ana ekranda gösterilecek şekilde düzenlendi. Yani sadece logo reklamları ve ana sayfa reklamları kaldı. Bunun dışında reklam gösterimi olmayacak.

Yine de UFC 4 için ön yargıların kırılması zaman alacak. Çok umutla bakılan bir oyunda reklam gösterme gibi basit bir hata nedeniyle EA Games satışlarında da düşüş olur mu bilinmiyor. Belki tepkiler devam ederse eleştirmenlerin puanları bile değişebilir.