Ubisoft'tan Yeni Assassin's Creed Bombası ve Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!

Ubisoft'tan Yeni Assassin's Creed Bombası ve Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!

2017 yılının son bombasıyla karşınızdayız! Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde sizinle Assassin’s Creed serisinin beklenen son oyunuyla ilgili sızıntı haberini paylaşmıştık. Sıkı durun, yenileri geliyor!

Ubisoft'un analistler ve yatırımcılar için düzenlediği konferans sırasında CFO Alain Martinez, yeni Assassin's Creed hakkında da kısa bir konuşma yaptı.

Ubisoft'un tüm oyunları için canlı destek sağlamayı hedeflediğine değinen Martinez, yeni Assassin's Creed'in de bu kapsamda olacağını sözlerine ekledi.

Ubisoft’un son göz bebeğini E3 2017’de duyurmasını beklediğimiz bu günlerde, yeni sızıntılar da dört nala geliyor. Oyun hakkında gün yüzüne çıkan bazı bilgiler şöyle:

  • Geçtiğimiz gün sizlerde paylaştığımız görselin, oyunun E3 demosundan alındığını öğrendik.

  • Sahip olacağımız “Akom” adındaki kartalımızla yeni seviyelerden keşifler yapabileceğiz.
  • Akom’un uçuş özelliğiyle haritanızdaki yeni alanları açmaya çalışacak, görev ve aktivitelerde ondan faydalanabileceksiniz. Tabii Akom’un sizden uzaklaşmasının da belli bir sınırı var.
  • Yeni Animus 5.0 sayesinde oyundaki bütün karakterler İngilizce konuşacak. Animus’un yeni versiyonu sağladığı tam dil desteğinin yanında, cihazı oturarak kontrol edeceğiz.
  • Oyunda, günümüz için erkek melez ve suikastçi eğitimi gören bir karakter eklenecek. Ayrıca William, Rebecca ve Shaun gibi karakterler de hikayede karşımıza çıkacaklar.
  • Günümüzde geçen kısmı, Assassin’s Creed 3’e benzeyecek olan oyun, modern zamandaki tapınakçılar ve suikastçılar hakkında daha fazla bilgiye sahip olma imkanı tanıyacak.
  • M.Ö 1400-1200 arasında geçecek oyunda Eden bulunacak; fakat ana konu ve hikayenin gidişatı bunla ilgili olmayacak.
  • Deniz seyehati için gemi kullanabileceğimiz müjdesinden sonra heyecanlı deniz savaşlarından mahrum kalacağımızı öğrenmek de bizi üzmedi, desek yalan olur.
  • Oyunda tropikal bölgeler, seraplar ve keşfedilmeyi bekleyen adalar olacak ve bu seyehatler sırasında hızlı seyehat yerine normal yolculuğu tercih ettiğinizde, yol üstünde keşfedilecek yeni eşyalarla karşılaşacaksınız. Gemiye atlayıp Doğu Akdeniz’in güzel kıyılarını gezmeyi de unutmayın!
  • Yapım ekibinin tamamen hikayeye odaklandığı oyunda multiplayer modunun olup olmayacağı ise şuan için belirsizliğini koruyor.
  • Altair’e benzeyen yeni karakterin İsrailli olabileceği, bu karakter için bir üçleme düşünüldüğü ve serinin ikinci oyununun Yunanistan’da geçebileceği de gelen bilgiler arasında.
  • Oyunun klasikleşen gizlenme hareketleri yerini korurken, geliştirilecek olan dövüş sisteminde de bizi güzel sürprizler bekliyor gibi görünüyor. Grafik motoru, Syndicate’nin gelişmiş versiyonu olan oyunda, klasikleşen “Hidden Blade”nin yanısıra, kılıç, kalkan, yay ve mızrak da kullanabileceğiz.
  • Genel karakter davranışları, her ne kadar Unity ve Syndicate’den esintiler görecek olsak da, oyunun Watch Dogs 2’den de önemli dinamikler almış olduğu da konuşulan detaylar arasında.
  • Temel olarak “Kölelik” unsura üzerine kurulan hikayede, adının Shed olacağı da belirtilen detaylar arasında. Kapşonu istediğimiz gibi çıkartabilmek de “özgür davranış” açısından ince bir detay.
  • Karakter geliştirme özelliklerine ek olarak “yetenek ağacı” sistemi de geliştirmelerin çeşitliliği açısından güzel olacağa benziyor.

Ubisoft'tan yapılan açıklamaya göre, yeni gelişmelerden zamanında haberdar olmak için oyunun youtube kanalını takipte kalın!

Henüz ismi belli olmayan oyunun PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 31 Mart 2018'den önce çıkması bekleniyor. Oyunla ilgili orta çıkan 2 yeni görsele de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" columns="2" ids="23145,23146"]

Oyunla ilgili bir önceki haberimize buradan ulaşabilirsiniz.