Türk Yapımı Korku Hastanesi Steam'de Yayınlandı

Türk Yapımı Korku Hastanesi Steam'de Yayınlandı

KNP Müzik ve Oyun Stüdyosu tarafından geliştirilen ve OYUNDER desteğiyle Türkiye’nin en büyük dijital oyun fuarı GameX 2016’da sergilenerek katılımcıların beğenisiyle karşılaşan Korku Hastanesi oyunu Steam Greenlight sisteminde Steam platformunda yer almak için oylamaya sunulmuştu. Oyun Steam Greenlight'ta yeterli oy almayı başardı ve Steam'de satışa sunuldu.

Steam platformunun yanı sıra Android kullanıcılarıyla da beta sürecinde buluşan oyun zekaya dayalı bulmacaları ve içerdiği korku öğeleriyle hem PC hem de mobil kullanıcılarına unutamayacakları bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Türk yapımı Korku Hastanesi isimli bu oyun; bir akıl hastasının yaşadığı süreçleri konu alıyor. Oyunda oyuncular eşini ve çocuğunu trafik kazasında kaybeden karakterin gözünden oyunu oynuyor. Ailesini trafik kazasında kaybeden karakterin akli dengesi bozuluyor ve yatırıldığı akıl hastanesinde hem bilincini hem de hafızasını kaybediyor böylelikle de karakterin kendi zihninde esrarengiz olaylar gerçekleşiyor. Oyunun ilk bölümünde oyuncular öncelikle karakterimizin hafızasını ve bilincini tekrar geri kazanması, yaşadıklarını hatırlayabilmesi için 8 adet fotoğrafı toplamaya çalışıyor ve fotoğrafları toplayıp birleştiğinde hastanın aile fotoğrafı ortaya çıkıyor. Aile fotoğrafının ortaya çıkmasıyla birlikte akıl hastamızın zihninde yaşananlar canlanıyor ve hikaye akışına devam ediyor.

Türk geliştirici firma KNP Müzik ve Oyun Stüdyosu tarafından geliştirilen Korku Hastanesi, Steam'de şuanda 6,00 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda. Sizde oyunu satın alarak hem Türk geliştiricilere destek olabilir hem de benzersiz bir korku atmosferine kendinizi atabilirsiniz. Korku Hastanesi'nin Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Oyunun Steam'daki ekran görüntülerini hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

[gallery link="file" size="full" ids="18691,18692,18693"]

KNP Müzik ve Oyun Stüdyosu Hakkında

KNP Müzik ve Oyun Stüdyoları, 2012 yılında kurulmuştur. Enstrüman kayıt, vokal kayıt, aranje ve seslendirmenin yanı sıra oyun programlama ve oyun tasarımı gibi alanlarda da hizmet verir. B2B alanında önemli projelere imza atan ekip 20’nin üzerinde mobil oyuna sahiptir. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk çevrimiçi zombi temalı hayatta kalma oyunu Judgement, KNP tarafından geliştirilmiştir.