Titanfall 2 Serinin Son Oyunu Olmayabilir!

Titanfall 2 Serinin Son Oyunu Olmayabilir!

Respawn Entertainment ekibi tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan Titanfall serisinin ikinci oyunu Titanfall 2’nin çıkış tarihi yaklaşırken, Respawn Entertainment kurucusu Vince Zampella serinin devam edip etmeyeceği hakkında soruları yanıtladı.

Xbox konsollarına ve PC platformuna çıkan Titanfall, tek oyunculu hikâye modu sunmasa da çoklu oyuncu modundaki hikâye anlatımı ve sinematik geçişlerle oyunculara geçirmek istediği duyguyu geçirmeyi başarmıştı. Orta seviye makinelerde de rahat şekilde oynanabilen Titanfall oyunculara güzel bir görsel şölen sunmuştu. Respawn ekibi, getirmiş olduğu bu seviyeyi Titanfall 2 ile birlikte daha yukarılara taşımak istiyor ve bu konuda oldukça iddialı. FPS tarzını geçmişteki nostaljik mekaniklerle gelişmiş yeni teknoloji imkanlarını harmanlayarak bizlere sunan Titanfall 2 yaklaşık on gün sonra dijital ortamlarda ve raflarda yerini alacak, ancak serinin devam oyunu için şimdiden sinyal verilmiş durumda. Respawn Entertainment’in kurucusu ve CEO’su konumunda olan Vince Zampella’nın, IGN’e vermiş olduğu röportajda, bu konu hakkındaki görüşleri şöyle:

“Aslında aklımızda bir üçleme yapma gibi bir fikrimiz yok, ancak yaptığınız yeni işleri insanların sevmesi ve sizden bunun devamını beklemesi sizi cesaretlendiriyor. Umarım daha fazlasını yapabiliriz ve sanırım yapacağız. Zaten bildiğiniz üzere mobil oyunlar da yapıyoruz. Sanırım yapabileceğimiz birçok şey daha var. Aklımızda hayata geçirmeyi istediğimiz bir sürü mükemmel fikir dolaşıyor.”       

Röportajda Zampella’ya, 2014 yılında çıkan, serinin ilk oyunu olan Titanfall’un Playstation 4 için çıkıp çıkmayacağı sorusuna bunun mümkün olmadığını, imkânlarının sınırlı olduğunu söylüyor ve Microsoft ile olan ortaklıklarına değiniyor: “Microsoft bizim oldukça iyi ve güzel bir ortak. Onlar olmasaydı şu an burada olamayabilirdik.”

IGN’in resmi Youtube kanalında yayınlanan ve yaklaşık 45 dakika süren röportajın tamamını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. 2014 yılında PC, Xbox One ve Xbox 360 platformları için çıkmış olan Titanfall’un devamı olan Titanfall 2, 28 Ekim tarihinde, PC, Playstation 4 ve Xbox One için çıkacak.