Titanfall 2, Battlefield 1 ve Infinite Warfare Arasında Ezildi!

Titanfall 2, Battlefield 1 ve Infinite Warfare Arasında Ezildi!

Respawn Entertainment ve Electronic Arts işbirliğiyle hayata geçirilen Titanfall 2’nin çıkış tarihinin Battlefield 1 ve Call of Duty: Infinite Warfare arasına gelmesi Titanfall 2’nin, iki dev serinin yeni oyunları arasında ezilmesine sebep oldu.

Oyunun yapımcısı Drew McCoy, 27 Ekim tarihinde Playstation Lifestyle’a verdiği röportajda “Biz Titanfall 2’nin çıkış tarihini çok önceden belirlemiştik ve bunu değiştirmeyi hiç düşünmedik” şeklinde cevap verdi. Üç gün önce vermiş olduğu röportajda yapımcı Drew McCoy, 28 Ekim tarihinde raflardaki yerini alan Titanfall 2 için “İyi bir oyun fark edilir” diyerek oyunlarına ne kadar güvendiklerini söylemişti. Ancak öyle mi oldu? Bunu haberin sonunda göreceğiz.

McCoy’un söylediklerinden satırbaşları şöyle:

“Titanfall 2’nin çıkış tarihinin neden öyle olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Sadece uzun zaman önce kararlaştırıldığını ve değiştirilmeyeceğini söyleyebilirim. Bu konuda hiç endişeli değilim.

Başka oyunların ne yaptığıyla veya onların çıkış tarihleriyle ilgilenirsen elbette endişelenirsin, ama günün sonunda biz oyunumuzu çıkarıyorsak bundan mutluluk duyarız. Sanırım biz kendi çevremizi oluşturduk. Bu yüzden ne olup bittiğinin pek de önemi yok. İyi oyun fark edilir.”

Her ne kadar Drew McCoy, Titanfall 2 için oldukça güven verici laflar etse de oyun 28 Ekim tarihinde piyasaya sürüldükten sonra araştırma firması Cowen & Company bir rapor yayınlanmış ve oyunun beklenen satış rakamlarının 9 milyondan 5-6 milyon civarına düştüğünü söylemişti. Yaşanan bu durumla ilgili firma, “Titanfall 2’nin kalitesiyle alakalı değil, sadece zamanlamayla alakalı. Sanıyoruz ki oyun Battlefield 1 ve Call of Duty: Infinite Warfare arasında ezildi.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Titanfall serisinin ilk oyununun 11 milyon oyuncuya eriştiğini göz önünde bulunduracak olursak yapımcıların kendilerine olması gerekenden fazla güvenmesinin yine kendilerine zarar vereceklerini bilmesi gerektiğini anlıyoruz. Umarız firmalar çıkardıkları oyunları bu kriteri göze alarak çıkarırlar ve güzel oyunların arada kalıp heba olmasına izin vermezler.